Ştiri locale

Stație proprie de stocare a oxigenului lichefiat la Urgența modulară Covid-19 din Sfântu Gheorghe

Capacitatea de stocare a oxigenului în unitatea modulară care tratează bolnavii cu forme grave, suspecți și diagnosticați cu Covid-19, a fost crescută la 4.000 de litri, astfel că în funcție și de fluxul de pacienți de la ATI, ar ajunge pentru o perioadă de circa două săptămâni.

Managerul Spitalului, Andras-Nagy Robert, a explicat într-o conferință de presă că în ultima perioadă au avut loc unele modificări pentru siguranța pacienților, fiind făcute investiții astfel încât această secție să dispună de o sursă proprie de oxigen.

Publicitate

„În ceea ce privește asigurarea de oxigen în Urgența modulară destinată triajului și tratării pacienților suspecți și confirmați pozitiv Covid-19, am ajuns în stadiul final iar începând de luni, de săptămâna viitoare, această construcție va avea o sursă de oxigen proprie, separată, nu pe butelii și nu pe alte sisteme. Așteptăm ca în această săptămână să primim autorizația de la ISCIR, după care să putem da în folosință rezervorul montat în această perioadă (…) Are o capacitate de 4 metri cubi și ar asigura oxigen, în funcție de numărul pacienților, pentru aproximativ două săptămâni”, a declarat Andras-Nagy Robert.

Acesta a declarat recent că înainte de pandemie consumul ajungea la circa 250 de litri pe zi, însă în luna octombrie a acestui an s-a ajuns la un consum de 800 de litri/zi.

La începutul lunii aprilie, capacitatea de stocare a oxigenului lichefiat pentru pacienții Covid-19 tratați în Spitalul Județean a fost dublată, fiind puse în funcțiune stații care puteau stoca 22.000 de litri.

Cu toate acestea, în cursul lunii trecute conducerea unității medicale declara că rezervele se golesc rapid, fiind nevoie de refacerea stocurilor la fiecare două zile.

Printre investițiile făcute în ultima perioadă, pentru o gestionare mai eficientă a situației epidemiologice și evitarea eventualelor situații imprevizibile, se mai numără și crearea a două linii de alimentare cu energie electrică pentru clădirea modulară destinată pacienților Covid-19.

Miercuri, în Spitalul Județean se aflau internați 37 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, și alți 5 suspecți, iar la secția de Terapie Intensivă se aflau sub monitorizare medicală 7 persoane în stare critică, dar neintubate.

Managerul unității medicale a precizat că majoritatea pacienților internați la secția de Boli infecțioase Covid au forme medii spre grave ale bolii, fiind dependenţi de oxigenoterapie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio