Ştiri locale

Staţie modernă de producere a asfaltului înfiinţată de Consiliul Judeţean Covasna la Malnaş

O staţie modernă de producere a asfaltului, în care s-au investit aproape 1,5 milioane de euro, a fost realizată de Societatea de Drumuri şi Poduri şi Consiliul Judeţean Covasna în localitatea Malnaş, aceasta urmând să îşi înceapă activitatea în primăvara anului viitor.

Noua staţie, a cărei recepţie tehnică a fost făcută joi, este complet automatizată şi va suplini activitatea celor două staţii vechi care au fost scoase din funcţiune, fiind poluante.

Publicitate

„SC Drumuri şi Poduri Covasna SA, care se află în proprietatea Consiliului Judeţean Covasna, a înfiinţat un nou punct de lucru în Cariera Botoş din comuna Malnaş, unde a fost instalată o nouă staţie modernă de producere a asfaltului. Compania a avut până acum două staţii de asfalt mai vechi, una în municipiul Sfântu Gheorghe, cealaltă în comuna Sânzieni (…) Noua staţie, marca Kredmash, are clasificarea EURO 1, este complet automatizată şi poate produce toate tipurile de asfalt prevăzute de standardele europene şi naţionale. Valoarea echipamentului, cumpărat prin achiziţie publică, este de aproximativ 1,5 milioane de euro şi oferă cel mai bun raport calitate/preţ. Staţia de asfalt va începe producţia în primăvara 2022, imediat ce temperaturile exterioare vor face posibilă activitatea în condiţii optime”, se arată într-un comunicat de presă.

Managerul judeţului Covasna, Kovacs Odon, a precizat că noua staţie are o capacitate de producţie de 160 t/h, putând umple şase camioane pe oră.

„De fapt, va fi o uzină care va avea cea mai mare capacitate din zona noastră, având marele avantaj că poate recicla asfaltul vechi în procesul de producţie, reducând astfel costurile finale. Este important ca societatea, care este deţinută de Consiliul Judeţean Covasna, să lucreze cu tehnologie de ultimă generaţie. Am început construcţia staţiei, finanţată din surse proprii, la jumătatea lunii octombrie, recepţia tehnică a fost făcută pe 23 decembrie, iar acum suntem pregătiţi pentru a demara din primăvară lucrările”, a spus Kovacs Odon.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio