Ştiri locale

Starea de alertă a fost prelungită, însă cu noi relaxări

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că Guvernul a decis, joi, prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, însă cu o serie de noi relaxări, respectiv: se reduce suprafața minimă pentru fiecare persoană la nunți, botezuri, mese festive, crește la 1.000 numărul spectatorilor la activități culturale în aer liber, se elimină regula cu maximum 6 persoane la o masă la terase.

Principala modificare față de măsurile aflate în vigoare vizează creșterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire și control a răspândirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală, de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Publicitate

”Cea mai importantă modificare este pentru cei care au trecut prin boală. Până acum, era valabil dacă au trecut prin boală 14 – 90 de zile. Urmează să se modifice și să se accepte perioada 14 – 180 de zile. Să fie în concordanță cu certificatul digital Covid și cu abordarea europeană. Deci, în loc de 14 – 90 de zile, vor fi 180 de zile”, a declarat, după întrunirea Executivului, Arafat.

Celelalte măsuri anunțate de Raed Arafat:

  • la activitățile cultural-artistice în aer liber pot participa până la 1000 de persoane pe scaune
  • la nunți, botezuri, mese festive suprafața pentru fiecare persoană se reduce de la 4 la 2 mp
  • la locurile de joacă pentru copii nu se va mai solicita ca însoțitorii să fie vaccinați
  • pentru restaurante la exterior nu mai e regula de 6 persoane la o masă

Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, începând din 12 iulie. CNSU a venit cu propunerea miercuri, iar astăzi Guvernul a aprobat-o.

Publicitate
Publicitate
banner we radio