Ştiri locale

Stăpânul câinilor care au atacat un copil la Sfântu Gheorghe, reţinut pentru 24 de ore

Proprietarul câinilor care marți au atacat un copil în vârstă de 10 ani pe strada Fermei din Sfântu Gheorghe a fost reţinut vineri seara, în jurul orei 19:00, pentru o perioadă de 24 de ore, fiind acuzat de vătămare corporală gravă și neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, Ionel Pădurariu, a declarat pentru We Radio că deocamdată bărbatul este considerat suspect în acest dosar, însă dacă se va stabili că este vinovat, procurorul de caz ar putea dispune arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile sau măsura controlului judiciar.

„Azi, înainte de ora 19:00, a fost reținută pentru 24 de ore o persoană în dosarul privind atacul canin, este vorba despre proprietarul animalelor. Este măsura preventivă care se dispune în momentul în care se face urmărirea penală față de suspect, vom vedea mâine ce va dispune procurorul. Măsura reținerii nu se prelungește, la expirarea măsurii preventive, în cazul în care va fi considerat inculpat, poate fi făcută propunere de arestare preventivă sau se poate dispune măsura controlului judiciar față de inculpat. La acest moment, noi avem doar un suspect, nu un inculpat. Urmează să vedem ce va dispune mâine procurorul”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, Ionel Pădurariu.

Publicitate

Potrivit IPJ Covasna, bărbatul în vârstă de 41 de ani va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe în cursul zilei de sâmbătă, pentru continuarea cercetărilor.

„În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, a fost identificat un bărbat, de 41 de ani, proprietarul câinilor despre care există indicii că l-au atacat pe minor. Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe pentru audieri, iar la data de 18 februarie a.c., acesta a fost reținut pentru 24 de ore. La data de 19 februarie a.c., acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru continuarea cercetărilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe.

Stăpânul câinilor l-a luat pe copil acasă și i-a spălat rănile

Copilul în vârstă de 10 ani a fost atacat de câini marți, în jurul orei 15:30, în timp ce se întorcea acasă de la școală. Proprietarul animalelor, care este și medic veterinar, este cel care l-a găsit pe copil sfâșâiat, l-a luat în casă și l-a spălat.

Acesta a declarat inițial pentru știrileprotv.ro că cei 8 câini pe care îi are erau lăsați liberi în curte, însă nu aveau cum să scape, și a negat faptul că animalele lui l-ar fi rănit pe copil.

„Era plin de sânge, cu noroi pe el, l-am băgat în casă, l-am spălat, i-am făcut duș cald, am spălat rănile, era chemată salvarea, l-am pus în pat, l-am împăturit, i-am dat ceai cald (…) Am opt câini. Nu au cum să iasă, e împrejmuit tot aici. Nu știu cum s-a putut întâmpla. Ancheta e în derulare”, a declarat proprietarul câinilor pentru ProTv.

Inițial, copilul a fost dus de urgență la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, de unde a fost transferat la Spitalul de Pediatrie Brașov, după ce personalul medical i-a curățat plăgile. Managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe ne-a explicat că minorul a ajuns în stare de șoc, avea răni grave la nivelul membrelor superioare și urme de zgârieturi și mușcături pe tot corpul. Copilul a trecut deja prin două intervenții chirurgicale la Brașov și va mai necesita cel puțin una. Mai multe detalii AICI.

Polițiștii covăsneni au donat sânge pentru copil

Cazul copilului, care în urmă cu un an a rămas orfan de tată, i-a impresionat pe polițiștii covăsneni care s-au mobilizat și s-au prezentat în număr mare la Centrul de Transfuzii Sanguine Covasna pentru a dona sânge. Directorul Centrului, dr. Andrei Rosin, a precizat că sângele a fost trimis către Spitalul din Brașov unde copilul a fost internat.

„Joi am fost sunați de la Poliție că un copil a avut un accident, a fost mușcat de doi câini de luptă, e în stare gravă la Brașov și are nevoie de sânge. Evident, ne-am descurcat să îi trimitem sângele, a ajuns la copil, dar important este că au venit o grămadă de polițiști azi să doneze. Ne-am interesat cine este copilul și așa am aflat că este vorba despre un caz social, un copil al cărui tată a murit acum un an şi stă într-o casă lângă pădure. Nu este pila sau ruda nimănui, deci iată că sunt oameni care donează ca să ajute, nu țintit. Asta înseamnă implicare în viața cetățenilor. Le mulțumesc foarte mult pentru gestul lor pentru că asta înseamnă atitudine civică!”, ne-a spus directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Covasna, dr. Andrei Rosin.

IPJ Covasna a transmis că în zilele următoare polițiștii vor continua să doneze sânge pentru acest caz.                       

(Ioana Ardeleanu)

Foto: captură reportaj video ProTv

Publicitate
banner we radio