Ştiri locale

Spitalul municipal Târgu Secuiesc a suspendat preventiv vizitele din cauza epidemiei de gripă

Conducerea Spitalului municipal Târgu Secuiesc a luat decizia de a suspenda, începând de joi, programul de vizitare a pacienţilor, în contextul declarării epidemiei de gripă la nivel naţional.

„Am luat această măsură preventiv. Vreau să subliniez acest lucru, ca să nu speriem populaţia. La noi în judeţ nu s-a confirmat epidemia de gripă, deci este o măsură preventivă pentru protejarea pacienţilor”, a declarat managerul instituţiei, Canea Kocsis Andras.

Publicitate

Săptâmâna trecută, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a suspendat accesul vizitatorilor în secţia de Nenatologie pe fondul valului de gripă şi viroze respiratorii, iar programul de vizitare a pacienţilor internaţi în celelalte secţii a fost redus de la şapte la patru zile săptămânal, respectiv luni, miercuri, vineri şi duminică între orele 14.00-16.00.

„Săptămâna aceasta rămâne în vigoare decizia de suspendare parţială”, a declarat managerul institiţiei, Andras Nagy Robert.

Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DSP), numărul infecţiilor respiratorii înregistrate în judeţul Covasna este mai mare decât în alţi ani.

„Numărul virozelor este, într-adevăr, mai crescut decât în anii precedenţi, dar la ora actuală stagnează. Cu gripa nu avem probleme, probleme sunt în ale judeţe ale ţării. Spitalele au dreptul să limiteze sau să interzică în totalitate vizitarea pacienţilor, dacă consideră necesar acest lucru”, a declarat directorul DSP Covasna, Agoston Laszlo.

Publicitate
Publicitate
banner we radio