Ştiri locale

Spitalul Județean suspendă intervențiile chirurgicale neurgente până la sfârşitul lunii

Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe sistează, începând de luni, intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid-19 și a faptului că aproape 60 de angajați din rândul personalului medical sunt în prezent în izolare sau în carantină.

Managerul spitalului, András-Nagy Róbert, a declarat într-o conferință de presă că pacienții ale căror intervenții chirurgicale sau tratamente nu pot fi amânate, cum ar fi cele oncologice, hematologice, pentru extirparea tumorilor sau procedurile de dializă, vor beneficia de asistența medicală de care au nevoie. În schimb, intervenții precum cele de colecist, hernie, cataractă, sau cele de protezare vor putea fi amânate și reprogramate.

Publicitate

„Am luat decizia ca începând de luni, 7 februarie, și până la sfârșitul lunii februarie să sistăm intervențiile chirurgicale pentru pacienții cronici (…) În continuare se vor face intervențiile chirurgicale pentru pacienții oncologici, cele de urgență, care nu pot fi amânate, sau care dacă ar fi amânate, în evoluția bolii ar apărea complicații mai grave. Deci cei care au nevoie de o intervenție fundamentată pe considerente medicale, fiind vorba despre o urgență, nu vor fi refuzați, dar dacă ne referim la Ortopedie, operațiile de proteză de șold, de genunchi vor fi amânate”, a explicat managerul.

Crește capacitatea de cazare a pacienților Covid

Potrivit acestuia, în perioada următoare unitatea medicală va trece printr-o nouă serie de reorganizări, urmând ca numărul paturilor destinate pacienților Covid-19 să fie suplimentat, iar începând de săptămâna viitoare zona destinată pacienților suspecți va fi mutată într-o altă clădire.

„Începând de luni vom reînființa, într-o altă clădire, zona tampon pentru suspecții Covid-19. În momentul de față suntem în discuții ca să găsim cele mai bune soluții pentru ca activitatea spitalului să fie afectată cât mai puțin. Vedem și că este necesar să creștem numărul de paturi Covid în perioada care urmează. Din estimările noastre este vorba doar despre o perioadă de 3 săptămâni, până la sfârșitul lunii februarie, dar trebuie să luăm aceste măsuri”, a mai spus András-Nagy Róbert.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio