Ştiri locale

Spitalul Judeţean înfiinţează o secţie de urgenţă COVID într-o construcţie modulară

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, singura unitate medicală din judeţul Covasna care tratează pacienţi COVID, a anunţat că odată cu scăderea numărului de cazuri îşi va reorganiza activitatea, intenţionând să reia tratamentele şi pentru bolnavii non-COVID, iar una dintre primele măsuri pe care le va lua în acest scop este înfiinţarea unui post de urgenţă separat pentru persoanele suspecte sau infectate cu noul coronavirus.

„Noi sperăm ca până la sfârşitul lunii iunie, dacă şi cazurile pozitive o să ne permită, să luăm măsuri de reorganizare pe viitor. Una dintre măsuri este cea privitoare la asistenţa medicală de urgenţă, în sensul în care o să înfiinţăm în cursul lunii următoare un post de urgenţă şi o să fie o construcţie modulară în curtea spitalului destinată urgenţelor COVID, adică doar persoanelor suspecte, respectiv pozitive COVID. Noi vrem să facem tot posibilul să aibă cât mai puţin de suferit pacienţii din cauza pandemiei, motiv pentru care şi ţinta noastră este ca aceste reorganizări să le facem cât mai repede, ca să deschidem spitalul pacienţilor care au nevoie şi de alte tratamente decât COVID”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai adăugat că viitoarea „Urgenţă COVID” va fi construită cu sprijinul financiar al unei fundaţii şi va funcţiona temporar, pe o perioadă de doi ani.

Conducerea spitalului a mai spus că numărul persoanelor suspecte sau infectate cu SARS-CoV-2, internate la ora actuală în această unitate medicală, a scăzut la 35, dintre acestea şase cazuri, care au şi alte patologii, fiind preluate din judeţul Braşov.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Covasna, postat miercuri pe site-ul instituţiei, până în prezent în judeţ au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 229 de persoane.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio