Ştiri locale

Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, printre finaliștii „Romanian Healthcare Awards 2021”

Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe se numără printre finaliștii celei de a doua ediții a „Romanian Healthcare Awards”, prima și cea mai amplă competiție dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din țară, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și cele de echipă.

În competiție s-au putut înscrie toți medicii, echipele sau spitalele din țară care au inițiat și implementat cu succes proiecte care au îmbunătățit calitatea actului medical și experiența pacienților.

Publicitate

Juriul internațional, format din 31 de membri din România, Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Lituania, Belgia, Italia, Olanda, Irlanda și Danemarca, a evaluat aplicațiile unităților medicale înscrise la cele 7 categorii, iar în finală au intrat participanții cu cele mai bune realizări. (Lista completă a finaliștilor AICI)

Spitalul Județean a participat la categoria „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”, cu proiectul „Utilizarea implantelor cranio-faciale personalizate în reconstrucția traumatismelor și ablațiilor osoase în patologia oncologică a capului”.

Unitatea medicală concurează la această categorie alături de alte 4 instituții din țară care s-au înscris cu proiecte din domeniul medical, respectiv Consiliul Județean Sibiu, Societatea Română de Hematologie, Spitalul Județean de Urgență Bistrița, și Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.

„În ciuda acestui an dificil, a reorganizărilor constante, a incertitudinii și atmosferei adesea ostile, avem și vești bune! (…) Construim, achiziționăm echipamente noi – lucru care se întâmplă adesea cu sprijin extern. Este extrem de îmbucurător să vezi că orele suplimentare lucrate și gesturile mici, dar umane, dau roade! (…) Suntem foarte mândri de colegii noștri, a căror activitate a fost remarcată la nivel internațional. Am parcurs un drum lung în ceea ce privește dezvoltarea și suntem departe de a fi terminat, iar un astfel de feedback reprezintă încă o dovadă că ne îndreptăm în direcția bună. Așteptăm cu nerăbdare anunțarea rezultatelor finale”, au scris reprezentanții spitalului, într-o postare pe Facebook.

Cele 7 categorii ale competiției din acest an sunt: „Echipa Medicală a Anului”, „Spitalul Anului”, „Medicul Anului”, „Proiectul de Cercetare al Anului”, „Inovația Medicală a Anului”, „Campania Medicală a Anului”, respectiv „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”.

Ceremonia de premiere a profesioniștilor în sănătate reprezintă recunoașterea și validarea excelenței, în special într-o perioadă în care se depun eforturi incredibile pentru susținerea sistemului medical.

Câștigătorii vor fi anunțați în perioada următoare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio