Ştiri locale

Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, ocupat 52% după reluarea activităţii pe mai multe secţii

Termenul pentru finalizarea lucrărilor la clădirea modulară în care va funcţiona un post de urgenţă destinat exclusiv persoanelor suspecte şi diagnosticate cu noul coronavirus a fost decalat din cauza vremii nefavorabile din ultimele săptămâni.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, Andras-Nagy Robert, a precizat că și în prezent sunt tratate urgențele medicale, fiind internați 126 de pacienți, reprezentând peste 50% din capacitatea spitalului.

„Din cauza vremii a trebuit să decalăm realizarea și pornirea urgenței în noua locație pentru data de 6 iulie, dar asta nu înseamnă că urgența nu funcționează. Și în momentul de față primim urgențe, sunt internări, sunt un număr total de 126 de cazuri. Suntem la un procent de 52% din capacitatea spitalului ca ocupare. Se lucrează, procesul și procedurile în perioada următoare vor fi testarea tuturor pacienților care se internează. Pe de altă parte, în perioada următoare vom merge pe principiul: ce se poate rezolva prin spitalizare de zi se va rezolva astfel pentru a scurta durata în care trebuie să stea pacientul în spital, iar referitor la regulile de distanțare socială, încercăm să găsim soluții pentru a trata cât mai mulți pacienți fără a fi necesară internarea. De aceea am întărit partea de Policlinică, mergem pe direcția spitalizărilor de zi, iar ce este absolut necesar să fie internat se va face cu scurtarea duratei de spitalizare în măsura în care va fi posibil”, a spus managerul spitalului, Andras-Nagy Robert.

Acesta a mai precizat că în prezent funcționează toate secțiile Policlinicii, mai puțin ORL, Dermatologie și Oftalologie care vor fi redeschise de la 1 iulie, și a explicat că pacienții care au fost internați reprezintă cazuri urgente, care nu puteau fi rezolvate în Policlinică sau în sistem Ambulator.  

Viitoarea Urgenţă COVID va fi construită cu sprijinul financiar din partea unei fundaţii şi va funcţiona temporar, pe o perioadă de doi ani.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio