Ştiri locale

Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a suplimentat numărul de paturi pentru pacienţii cu COVID-19

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe a suplimentat numărul de paturi pentru pacienţii COVID-19 pe fondul înmulţirii cazurilor de infecţii cu noul coronavirus.

Potrivit managerului instituţiei, Andras Nagy Robert, în urma reorganizării mai multor secţii au putut fi alocate încă 32 de paturi pentru pacienţii COVID-19 şi 15 paturi pentru pacienţii suspecţi.

Publicitate

Astfel, la ora actuală, Spitalul Judeţean dispune de 80 de paturi pentru bolnavii COVID la clădirea de boli infecţioase, 8 paturi la Chirurgie şi 12 paturi la ATI.

„Săptămâna aceasta şi săptămâna trecută a trebuit să luăm nişte măsuri de reorganizare în ceea ce priveşte asistenţa medicală a pacienţilor COVID. (…) Înainte de valul 4 am făcut o strategie de a creşte la 10 numărul de paturi ATI COVID, la 8 la Chirurgie COVID, respectiv la 50 de paturi la secţia de Infecţioase COVID, iar săptămâna trecută am luat decizia de a creşte numărul de paturi COVID la 80 la secţiile de Pneumologie, respectiv de Infecţioase, asta însemnând că a trebuit să reorganizăm activitatea de suspecţi, în sensul că a trebuit să înfiinţăm în altă locaţie o noua secţie cu 15 paturi pentru cazurile suspecte. Am regrupat activităţile noastre în ceea ce priveşte Ortopedia, secţiile chirurgicale şi, tot aşa, la secţia de Terapie Intensivă, din cauza numărului mare de pacienţi care au nevoie de Terapie Intensivă a trebuit să creştem capacitatea la 12 paturi. În acest sens a fost, practic, desfiinţată o sală de operaţie şi a fost refuncţionalizată sala de operaţie respectivă în salon de Terapie Intensivă. Am reuşit, astfel, să păstrăm şi numărul de paturi totale de ATI, adică să nu organizăm activitatea de COVID în detrimentul pacienţilor non-COVID. Deci, per total, avem, tot aşa, cele 20 de paturi de Terapie Intensivă, din care 12 paturi pentru COVID. Aşadar, sunt 30 de paturi în plus la Infecţioase şi 2 în plus la Terapie Intensivă, respectiv cele 15 paturi de cazuri suspecte”, a declarat Andras Nagy Robert.

Acesta a mai menţionat că la ora actuală la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe sunt internate 86 de persoane diagnosticate cu COVID-19, majoritatea în stare critică şi nevaccinate, precum şi 8 pacienţi suspecţi care aşteaptă rezultatele testelor, iar toate cele 12 paturi de la ATI COVID sunt ocupate.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio