Ştiri locale

Spitalul din Baraolt a fost acreditat cu cel mai mare calificativ

Spitalul Orășenesc Baraolt a fost acreditat de comisia de evaluare a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate la categoria a II-a, acesta fiind cel mai mare calificativ pe care un spital din România îl poate obține în prezent. Până la această evaluare, unitatea medicală a fost încadrată la categoria a V-a.

„Veste bună! Procesul de acreditare s-a încheiat. Spitalul nostru a obținut cel mai înalt calificativ din categoria sa de competență, respectiv nivelul II de clasificare calitativă din partea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. Suntem mândri de această recunoaștere și, în același timp, recunoscători pentru munca și efortul colegilor noștri! Scopul nostru rămâne acela de a menține și de a crește nivelul calității activității noastre pentru a asigura o îngrijire de înaltă calitate pacienților noștri. Vă mulțumim pentru încredere”, au transmis reprezentanții spitalului.

Amintim că la începutul acestui an și Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a fost acreditat de comisia de evaluare în categoria a II-a, fiind cotat cu un înalt grad de încredere. Managerul spitalului, András-Nagy Róbert, a declarat la vremea respectivă că toţi angajaţii au depus eforturi intense pentru îndeplinirea criteriilor de acreditare, iar acest statut reprezintă nu doar un motiv de mândrie, ci şi un lucru extrem de benefic pentru locuitorii judeţului, deoarece certifică faptul că pacienţii beneficiază de cele mai bune condiţii şi servicii medicale.

„Mulţi, probabil, nu ştiu că în momentul în care un spital nu obţine acreditarea nu mai are voie, nu are posibilitatea legală să intre în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări şi asta înseamnă că toate serviciile din spital vor fi contra cost, în povara şi pe buzunarul pacientului. Scopul nostru a fost întotdeauna ca să acordăm servicii medicale pe o paletă cât mai largă, în mod gratuit, decontat de Casa de Asigurări şi asta va fi şi în continuare”, explica în luna februarie managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert.

Există șase categorii de acreditare: Categoria I – acreditat, Categoria II – acreditat cu recomandări, Categoria III – acreditat cu rezerve, Categoria IV – acreditat cu încredere redusă, Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare, respectiv Categoria VI – neacreditat. România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I de acreditare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio