Ştiri locale

Spectacole prin live streaming luna aceasta la Teatrul „Andrei Mureșanu”

Ca multe alte instituții, Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe s-a reinventat în timpul pandemiei.

Din cauza restricțiilor impuse pentru prevenirea infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, actorii și-au mutat activitatea în online, iar în luna noiembrie pregătesc trei spectacole care vor fi transmise prin live streaming.

Publicitate

„În curând vom începe și vânzarea biletelor! Atât achiziția biletelor cât și transmisia live se vor face prin platforma Vstage”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Teatrului.

Prima transmisiune va avea loc duminică, 15 noiembrie, fiind vorba despre premiera spectacolului „Doi morți vii”, în regia lui Alexandru Dabija.

Cu această ocazie, spectatorii vor face cunoștință cu cel mai nou membru al echipei TAM, Iulian Trăistaru, unul dintre cei 3 câştigători ai Festivalului Naţional „DbutanT” din acest an, dedicat debutului în actorie.  

Următorul spectacol – „Destin(s)”, realizat de Fatma Mohamed și Elena Popa, va fi transmis prin live streaming miercuri, 18 noiembrie; iar vineri, 20 noiembrie, va avea loc spectacolul „Faust Family” în regia lui Botond Nagy, toate transmisiunile urmând să aibă loc de la ora 19:00.

(Ioana Ardeleanu)

„Doi morți vii” – spectacol difuzat în premieră de TAM prin LIVE streaming pe vStage.ro

Întrucât contextul pandemic impune restricțiile deja cunoscute tuturor, Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) va transmite live, prin intermediul platformei online vStage.ro, spectacolul-comedie, „Doi morți vii”, montat de celebrul regizor Alexandru Dabija, după piesa cu același titlu, scrisă de Vasile Alecsandri.

Lansat în luna martie a acestui an, spectacolul s-a bucurat de un succes atât de mare, încât biletele au fost vândute în totalitate încă înainte de încheierea campaniei de promovare. Cu toate acestea, puțini sunt cei care au reușit să vadă spectacolul întrucât, la câteva zile de la premieră, a fost decretată starea de urgență, care a însemnat încetarea oricărui tip de activități. De aceea, putem considera că reprezentația din această stagiune este o a doua premieră – cu atât mai mult, cu cât în locul actorului Liviu Popa, fost angajat al TAM, va juca Iulian Trăistaru, tânărul actor care este unul dintre cei trei câștigători ai Festivalului-Concurs DbutanT de anul acesta și noul angajat al teatrului.

Platforma online de streaming LIVE, vStage.ro, lansată de curând de iaBilet.ro, le oferă posibilitatea iubitorilor de teatru, și nu numai, să cumpere bilete, pentru ca apoi, la ora anunțată să acceseze vStage.ro, să introducă în platformă codul de pe bilet și să se bucure de spectacol.

„Doi morți vii” îl are în centrul acțiunii pe Ghiftui, un proprietar bogat, care se lasă convins cu o surprinzătoare ușurință de câțiva amici că a sosit momentul să se însoare, deși el este un celibatar convins. Pe fondul unei altercații soldate cu o neanticipată încăierare, ajunge însă să dispară într-un lac, împreună cu adversarul pe care e convins că l-a ucis. Ce urmează este o succesiune de întâmplări hazlii în care personajele sunt angrenate ca într-un carusel al haosului și confuziei, din care par să nu mai iasă niciodată, dar pe care hazardul jucăuș îl limpezește la sfârșit.

Premiera noii versiuni a spectacolului „Doi morți vii” va avea loc duminică, 15 noiembrie, de la ora 19:00. Alături de Iulian Trăistaru, din distribuție fac parte actorii Anca Pitaru, Claudia Ardelean, Elena Popa, Camelia Paraschiv, Mona Codreanu, Costi Apostol, Sebastian Marina și Daniel Rizea.

Biletele pentru vizionarea spectacolului sunt disponibile pe iaBilet.ro și costă 15 lei, la care se adaugă un cost suplimentar de 3 lei, reprezentând tariful de emitere a biletului practicat de platformă.

Cu prietenie, Echipa TAM

Publicitate
banner we radio