Ştiri locale

Spectacole de echitaţie şi acrobaţie, concursuri hipice, proiecţii de filme şi concerte la Galopiada secuiască

Galopiada secuiască, unul dintre cele mai populare concursuri hipice din Transilvania, va avea loc anul acesta în perioada 9-11 iunie pe Dealul Pivniţele Mari din localitatea Moacşa, au anunţat organizatorii.

Pe lângă tradiţionalele competiţii, în program sunt cuprinse spectacole de echitaţie şi acrobaţie, proiecţii de filme, concerte, activităţi pentru copii, precum şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Galopiada, care atrage anual mii de spectatori din ţară şi străinătate, va începe vineri seară, la ora 19,00, cu repetiţia generală cu public a spectacolului “Caruselul husarilor”, urmată de la ora 21,15 de proiecţia filmului de aventură “Hadik”, regizat de Szikora Janos.

Deschiderea celei de XII-a ediţii a Galopiadei secuieşti de la Moacşa va avea loc sâmbătă, la ora 11,00, şi va fi urmată de prezentarea spectacolului “Caruselul husarilor”.

Tot sâmbătă vor avea loc o demonstraţie călare de tir cu arcul şi prezentarea spectacolului “Spartacus”, iar, începând cu ora 18,00 se vor desfăşura cursele preliminare ale celor două competiţii oficiale: Galopiada secuiască şi Galopul Gobe. Seara se va încheia cu un show cu cai şi flăcări şi un concert de muzică rock în aer liber.

În programul zilei de duminică sunt cuprinse o demonstraţie a Şcolii maghiare de scrimă a Ţinutului Secuiesc, concursul de îndemânare al husarilor, jocuri şi întreceri cavalereşti şi un spectacol prezentat de Asociaţia de cascadorie ecvestră din Transilvania.

Finala cursei Gobe este programată la ora 18,00, iar cea a Galopiadei secuieşti la ora 19,30, urmate de ceremonia de premiere a câştigătorilor.

Pe parcursul celor trei zile, pe platoul de pe dealul Pivniţele Mari din Moacşa vor avea loc o serie de programe permanente pentru copii, expoziţii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Societatea de Transport Local Sfântu Gheorghe va pune mai multe curse la dispoziţia celor care doresc să ajungă la acest eveniment, programul autobuzelor putând fi consultat pe pagina de Facebook Szekely Vagta.

“Galopiada secuiască” este organizată de Asociaţia Vadon cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio