Ştiri locale

VIDEO. Spectacol aviatic la Sfântu Gheorghe de Ziua Drapelului Naţional; tricolorul adus de paraşutişti, arborat pe catarg

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată luni, la Sfântu Gheorghe, printr-o ceremonie militară şi un spectacol aviatic, care au culminat cu arborarea tricolorului românesc pe catargul aflat în vecinătatea statuii Ostaşului Român din zona Gării.

Spectacolul aviatic a fost susţinut de piloţi şi paraşutişti de la Aeroclubul României-Braşov, aceştia din urmă sărind, cu mai multe steaguri tricolore, din avionul care a survolat zona.

Publicitate

Unul dintre aceste steaguri a fost ridicat pe catarg în acordurile Imnului Naţional, după ce a primit onorul militar din partea Gărzii de onoare, a fost binecuvântat de preot şi sărutat de către oficialităţi.

La festivitate au luat parte cadre militare, veterani de război, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai partidele politice, instituţiilor publice şi societăţii civile.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare în aplauzele persoane prezente la eveniment.

În staţiunea Covasna, Ziua Drapelului Naţional va fi sărbătorită în cursul după-amiezii într-un mod inedit, mai mulţi elevi de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, îmbrăcaţi în tricouri roşii, galbene şi albastre, propunându-şi să realizeze împreună un uriaş „tricolor uman”.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio