Ştiri

Solistul trupei Linkin Park s-a sinucis

Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park, s-a sinucis.

Conform unor surse din poliție, vedeta s-a spânzurat în reședința sa din Palos Verdes, Los Angeles. Bennington a fost găsit fără suflare joi dimineața cu puțin înaintea orei 9:00.

Publicitate

Cântărețul, în vârstă de 41 de ani, a fost căsătorit de două ori și avea șase copii. În ultima vreme s-a luptat cu dependența de droguri și alcool.

În trecut, Bennington a declarat că s-a gândit la sinucidere pentru că în copilărie, pe la 7, 8 ani a fost molestat de un bărbat în vârstă, prieten de familie. Cântărețul s-a născut la 20 martie 1976 în Phoenix, Arizona, iar tatăl său era ofițer de poliție.

Chester Bennigton s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell, de la Soundgarden – care s-a sinucis la rândul lui în luna mai – ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.

Trupa a avut un șir de hit-uri de-a lungul anilor, printre care se numără „Faint”, „In the End” și „Crawling”. Linkin Park a abordat mai multe genuri muzicale, colaborând inclusiv cu rapper Jay-Z.

Povestea lui Bennington: O viața tumultuoasă și o carieră muzicală fulminantă

Bennington a fost muzician, cantautor şi actor american, cunoscut mai ales ca vocalist principal al formaţiilor rock Linkin Park şi Dead by Sunrise.

Chester era originar din Phoenix, Arizona şi locuia în Los Angeles. Muzicianul a fost influenţat de stilul celor de la Loverboy, Foreigner şi Rush, visând sa fie al cincilea membru Depeche Mode.

Bennington s-a luptat cu dependenţa de droguri în adolescenţă.

Înainte de a se alătura trupei Linkin Park, Chester a fost vocalist în Grey Daze şi a părăsit trupa în 1998. Când era pe punctul de a renunţa la o carieră muzicală, Chester Bennington a ascultat o casetă cu Linkin Park şi s-a arătat interesat să colaboreze cu ei. S-a alăturat trupei Linkin Park în 1999.

După ce a avut un succes total cu Linkin Park, în 2000, sănătatea lui era fragilă şi a înregistrat „Meteora” fiind bolnav. Chester a avut probleme şi cu soţia sa, Samantha. Ei s-au căsătorit în 1996, pe 31 octombrie. În 2002, pe 19 aprilie, s-a născut fiul lor, Draven Sebastian. În primavara lui 2005, Chester s-a despărţit de iubita lui din adolescenţă. Cei doi fuseseră împreună aproape 9 ani.

La doar câteva săptămâni dupa despărţire, pe 2 mai 2005, Chester şi Samantha (foto sus) au divorţat oficial. În urma partajului, Chester şi-a pierdut aproape toată averea acumulată până atunci.

După câteva luni, pe 31 decembrie 2005, s-a căsătorit cu Talinda Bentley (foto jos). În acel moment, ea era deja însărcinată. Pe 16 martie 2006 a venit pe lume Tyler Lee. Însă fericirea nu a durat prea mult, căci o fană nebună a început să-i terorizeze. Devon Townsend i-a spionat pe Chester şi pe Talinda, i-a spart parolele lui Chester de la conturile de email si s-a conectat la telefonul său mobil. I-a copiat numerele şi adresele de e-mail ale rudelor şi colegilor de trupă. Cea care l-a agresat a fost prinsă în noiembrie 2006. Astfel, Chester şi-a regăsit liniştea necesară pentru a lucra la albumul „Minutes to Midnight”.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio