Ştiri locale

Sofia Vicoveanca, invitată de onoare la „Sărbătoarea ouălor roşii de Paşte” de la Întorsura Buzăului

Cântăreața Sofia Vicoveanca, în vârstă de 82 de ani, una dintre cele mai cunoscute cântărețe de muzică populară din România, este invitata de onoare a ediției din acest an a „Sărbătorii ouălor roșii de Paște”, eveniment care va avea loc săptămâna viitoare, la Întorsura Buzăului.

Ajunsă la cea de a 28-a ediţie, tradiţionala Sărbătoare va fi organizată la Casa de Cultură a orașului, în data de 18 aprilie, de la ora 16:00, iar programul mai cuprinde un concurs și o expoziție de ouă încondeiate, momente folclorice susținute de Corurile Parohiei din Întorsura Buzăului și „Plai Întorsurean”, Ansamblul folcloric „Cununa Carpaților” al Casei de Cultură, soliști vocali şi instrumentişti locali.

Publicitate

Potrivit organizatorilor, intrarea la eveniment este gratuită.

Iniţiată în 1994, „Sărbătoarea ouălor roşii de Paşte” adună în fiecare an sute de participanți, care au ocazia de a admira diverse tehnici de încondeiere a ouălor şi o expoziţie unică cu ouă încondeiate din zona Buzaielor, dar şi din alte regiuni ale ţării.

La ediția de anul trecut, invitaţii de onoare au fost interpreta de muzică populară Niculina Stoican şi Corul „Anatoly” al Operei din Braşov.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio