Info Trafic, Ştiri locale

Şofer prins cu 145 km/h pe DN13E Sfântu Gheorghe – Reci

Potrivit datelor statistice înregistrate la nivelul județului nostru în primele 9 luni ale anului curent, viteza neadaptată este principala cauză generatoare de accidente rutiere grave, urmată de abaterile comise de pietoni și bicicliști și depășirile neregulamentare.

Astfel, pentru reducerea numărului de accidente și prevenirea pierderii de vieți omenești, polițiștii rutieri au acționat în perioada 17 – 23 octombrie 2016, la nivelul întregului județ, pentru descurajarea celor care comit abateri rutiere. Activitățile s-au desfășurat cu preponderență pe rețeaua de drumuri naționale care tranzitează județul Covasna, respectiv DN11, DN12, DN13E și DN10, dar și pe arterele importante din zonele urbane.

În intervalul menționat, 233 de conducători auto au fost sancționați pentru că nu au respectat limitele legale de viteză, valoarea amenzilor aplicate depășind 26.000 de lei. Tot în această perioadă au fost constatate și 3 infracțiuni la regimul rutier și au fost retinuțe 4 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, unul pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50km/h, iar 3 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea.

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au depistat pe DN 13 E, în afara municipiului Sfântu Gheorghe către Reci, un autoturism care circula cu viteza de 145 km/oră, depășind limita legală admisă pe respectivul sector de drum, cu 55 km/oră. Șoferul a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere.

Polițiștii le recomandă șoferilor să respecte limitele de viteză impuse de lege și să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum, luând în considerare că în condițiile unui carosabil umed ori acoperit cu gheață, zăpadă, polei, distanța de frânare crește. Totodată, păstrați o distanță corespunzătoare față de autovehiculul care vă precede, în așa fel încât să puteți opri în condiții de siguranță în caz de pericol.

De asemenea, întrucât toamna este anotimpul în care apare și ceața în peisaj, în special dimineața, le recomandăm șoferilor ca la apariția acestui fenomen să pună în funcțiune lămpile de ceață și să circule cu viteză redusă. Vizibilitatea fiind scăzută, oricând poate apărea un pericol neprevăzut, iar la viteză mare șansele de a-l evita scad. În același timp, pentru a fi vizibili în trafic, folosiți luminile de întâlnire pe timp de zi, mai ales dacă vremea este închisă sau ploioasă.

Circulați prudent și nu uitați: viața are întotdeauna priortate!

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio