Info Trafic, Ştiri locale

Şofer prins circulând cu 178 km/h în judeţul Covasna

Poliţiştii rutieri acţionează în permanenţă pentru reducerea riscului rutier şi a numărului de accidente, precum şi pentru impunerea respectării normelor de circulaţie rutieră în rândul tuturor categoriilor de participanţi la trafic.

Astfel, în perioada 1–4 septembrie 2016, la nivelul judeţului Covasna au fost desfăşurate acţiuni preventive, în special pentru prevenirea producerii de accidente produse pe fondul vitezei excesive şi a depăşirilor neregulamentare.

Publicitate

Activităţile s-au desfăşurat preponderent pe reţeaua de drumuri naţionale din judeţ precum şi pe arterele rutiere din municipii şi oraşe.

În cele patru zile de acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi 117 şoferi care au încălcat regimul legal de viteză. De asemenea, 8 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea.

Poliţiştii au reţinut şi 10 permise de conducere, două pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50km/h şi alte opt pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea. Au fost constatate şi trei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În cadrul acestor acţiuni a fost depistat un bărbat care conducea un autoturism pe DN 13E, cu o viteză de 178 km/h, depăşind limita maximă de viteză admisă pe respectivul sector de drum, cu 88 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere.

Din datele statistice reiese că în primele 8 luni ale anului curent, pe raza judeţului Covasna au fost înregistrate 7 accidente grave pe fondul vitezei excesive şi 5 pe fondul depăşirilor neregulamentare, cele două fiind principalele cauze generatoare de accidente grave. 

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio