Ştiri locale

Situaţia cazurilor de COVID-19 în toate localităţile judeţului Covasna

Într-un răspuns semnat de subprefectul judeţului Covasna, Cosmin Boricean, la solicitatea We Radio, aflăm datele comunicate de către Direcţia de Sănătate Publică Covasna, date ce reprezintă rata incidenţei la nivel judeţean şi pe localităţi a cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile la 1000 de locuitori pentru data de 8 octombrie, constatându-se că rata la nivel judeţean este de 0,78.

„Într-adevăr, în unele localităţi, cum ar fi: Valea Crişului (2,03/1000 de locuitori), Chichiş (1,95), Tg. Secuiesc (1,88), Arcuş (1,84), Bodoc (1,55), Covasna (1,55), se constată o depăşire a ratei de incidenţă de1,5/1000 de locuitori, însă această creştere se explică astfel:

Publicitate

– în unităţile administrativ-teritoriale cu număr mic de locuitori, apariţia chiar şi a unui caz duce la depăşirea ratei incidenţei îmbolnăvirii de 1,5/1000 de locuitori;

– în localităţi ca Tg. Secuiesc, Covasna, Bodoc rata incidenţei depăşeşte 1,5/1000 de locuitori datorită focarelor apărute, acestea fiind cunoscute şi izolate.

De asemenea, conform celor dispuse în şedinţa C.J.S.U. din data de 06.10.2020, în cadrul căreia s-a adoptat H.C.J.U nr. 39/06.10.2020, în localităţile unde rata incidenţei depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Covasna şi cu consultarea Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, adoptă măsuri pentru restricţionarea activităţii operatorilor economici sau a instituţiilor publice, însă la această dată, Direcţia de Sănătate Publică Covasna nu a propus măsuri de restricţionare.

Chiar dacă la nivelul judeţului Covasna rata incidenţei cumulate la 14 zile nu depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, Instituţia Prefectului-Judeţul Covasna prin comunicatele de presă zilnice solicită cetăţenilor să respecte normele stabilite de autorităţi în perioada stării de alertă, distanţarea fizică, evitarea aglomeraţiilor şi toate măsurile de igienă stabilite de către specialişti”, se arată în răspunsul Prefecturii.

Prezentăm mai jos tabelul cu situaţia din localităţile aflate pe primele locuri în ceea ce priveşte rata incidenţei cazurilor. Tabelul complet cu situaţia pe judeţ poate fi descărcat de AICI.

Publicitate
banner we radio