Ştiri locale

Sindicaliștii din Educație anunță că greva generală continuă. „În acest ritm, probabil va fi o grevă de câteva săptămâni”

Liderii sindicatelor din învățământ s-au întâlnit şi marţi după-amiază cu premierul Nicolae Ciucă și cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. Sindicaliștii spun că negocierile “s-au încheiat fără nimic concret”, motiv pentru care greva continuă.

“Miercuri va fi o ședință a tuturor liderilor sindicatelor, la orele 16, și i-am invitat pe toți reprezentanții guvernului. Greva continuă. Poate factorii decidenți vin mâine cu o soluție acceptabilă la problemele noastre. Noi am solicitat un act normativ prin care să se acorde o mărire a salariilor până la intrarea în vigoare a legii salarizării (…) Ne-au spus că nu sunt bani, că e deficit, dar nu au venit cu o propunere care să ne mulțumească. În acest ritm cred că va fi o grevă de durată, câteva săptămâni“, au declarat reprezentanții sindicatelor.

Reamintim că duminică sindicatele au respins oferta guvernului, care se angajase să majoreze salariile din vară, când va fi gata legea salarizării unitare. Evaluarea națională de la clasa a VI-a, care trebuia să înceapă miercuri, a fost amânată pentru săptămâna viitoare (30 și 31 mai), din cauza grevei generale.
Publicitate
banner we radio