Sport

Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, a anunțat, vineri, într-o postare pe Facebook, că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din cauza pericolului constituit de virusul Zika.

„Regret să vă anunț că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika”, afirmă Halep (24 ani), în rețeaua de socializare.

Publicitate

„După numeroase discuții cu medici și familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă și pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheierea carierei în tenis.

Știu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important și regret cu adevărat circumstanțele. Sper ca și Comitetul Olimpic și Sportiv Român și românii să respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participanților, în special delegației noastre. Voi continua să joc și să reprezint cu mândrie România la cât mai multe turnee, așa cum fac și acum în cadrul turneului BRD Bucharest Open”, a mai spus Simona Halep.

Halep s-a referit prima oară la o posibilă neparticipare a sa la JO 2016 în timpul turneului de la Wimbledon, când și-a manifestat temerile legate de virusul Zika.

Oficialii americani din domeniul sănătății au concluzionat că infecțiile produse de virusul Zika la femeile gravide pot cauza microcefalie a fătului, care se caracterizează printr-un cap mic al copilului și duce la serioase probleme de dezvoltare, precizează Reuters.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a indicat că există un consens științific asupra faptului că Zika poate cauza Guillain-Barre, un sindrom neurologic rar, care poate provoca paralizie temporară la adulți.

Halep a participat la JO 2012, la Londra, dar a fost învinsă în primul tur la simplu cu 6-4, 6-2 de kazaha Iaroslava Șvedova. Șapte români erau calificați pentru turneul de tenis de la Rio, Simona Halep – simplu, Irina Begu, Monica Niculescu – simplu și dublu, Horia Tecău și Florin Mergea – dublu, Andreea Mitu și Raluca Olaru – dublu. Prin retragerea Simonei Halep, una dintre pretendente la medalii la JO 2016 (simplu și chiar dublu mixt, alături de Horia Tecău), delegația României pentru Rio numără 103 sportivi calificați.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio