Sport

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Simona Halep a pierdut sâmbătă finala turneului de mare şlem de la Roland Garros, cu Jelena Ostapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6. Pentru jucătoarea letonă acesta este primul turneu câştigat în întreaga carieră la senioare.

Simona Halep ratează astfel şansa pentru a doua oară după finala din 2014 să devină prima jucătoare de tenis din România care câştigă un turneu de mare şlem la simplu după Virginia Ruzici în urmă cu 39 de ani, tot la Roland Garros.

Publicitate

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, se află la a doua finală de Grand Slam a carierei. În 2014, ea s-a calificat în ultimul act tot la Roland Garros, însă a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, scor 4-6, 7-6 (5), 4-6.

În schimb, până la ediţia din acest an, cea mai bună performanţă a Jelenei Ostapenko (locul 47 WTA), în vârstă de 20 de ani, la Roland Garros a fost participarea în primul tur, din 2016.

Prezenţa în finala turneului de la Roland Garros este recompensată cu un milion de euro şi 1.300 de puncte în clasamentul mondial. Câştigătoarea competiţiei va primi 2.100.000 de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Publicitate
Publicitate
banner we radio