Info Trafic, Ştiri locale

Siguranța traficului rutier, în atenția polițiștilor covăsneni

În perioada 10 – 16 iulie a.c., polițiștii covăsneni au desfășurat acțiuni pentru menținerea siguranței traficului rutier și pentru reducerea numărului de accidente. Astfel, în intervalul menționat au fost desfășurate acțiuni care au vizat disciplinarea pietonilor prin descurajarea săvârșirii de abateri de către aceștia, dar s-a urmărit și prevenirea accidentelor produse pe fondul neacordării priorității de trecere sau a vitezei excesive.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 274 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier. Dintre acestea, 71 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză în deplasarea pe drumurile publice, iar 32 au fost pentru abateri săvârșite de către pietoni, respectiv, traversare neregulamentară sau deplasare neregulamentară pe partea carosabilă.

De asemenea, au fost reținute 12 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri în trafic.

* * *

Tot pentru siguranța circulației rutiere, la data de 18 iulie 2017, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat activități în cadrul unei campanii desfășurate la nivel național, intitulată „Ora Exactă Pentru Siguranță”, scopul acesteia fiind conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța siguranței rutiere.

Tema campaniei a pornit de la recomandările unor specialiști în domeniu (piloți, instructori auto, constructori de autovehicule) care subliniază importanța poziției mâinilor pe volan „la ora 9 și la ora 3”, pentru un mai bun control al vehiculului, o viteză de reacție mai rapidă a mâinilor și o șansă mai mică de rănire în cazul declanșării airbag-ului.

Astfel, miercuri, pe lângă activitățile curente de supraveghere și control al traficului rutier, polițiștii au desfășurat și activități preventiv-informative prin împărțirea de pliante realizate în cadrul acestei campanii.

Mesajul promovat este că „prioritatea numărul 1 pe care un șofer trebuie să o aibă atunci când se află în trafic, este siguranța lui, a pasagerilor din mașină și a celorlalți participanți la trafic”.

Polițiștii recomandă, pe lângă acestea, conduita preventivă și respectarea regulilor de circulație.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio