Ştiri locale

„Siguranța este un drept al tuturor”. Campanie de prevenire a violenței de gen

În perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023, I.P.J. Covasna desfășoară la nivel local campania de prevenire destinată protejării și promovării drepturilor persoanelor expuse la riscul violenței de gen, campanie inițiată la nivel national de Poliția Română în parteneriat cu Fundația Sensiblu și Agenția ONU pentru refugiați – UNHCR.

Inițiativa se subscrie uneia dintre prioritățile naționale în sfera prevenirii criminalității – prevenirea violenței domestice, iar această formă de victimizare este inclusă în violența de gen.

Publicitate

Violența de gen este un termen umbrelă pentru orice act dăunător care este săvârșit împotriva voinței unei persoane și care se bazează pe diferențele atribuite social (de gen) între bărbați și femei, băieți și fete.

În contextul în care numeroase persoane din Ucraina au fost nevoite să-și părăsească țara de origine, România a devenit una din principalele destinații ale persoanelor refugiate care caută adăpost și siguranță în alte țări. Astfel, persoanele refugiate din Ucraina sunt incluse în rândul persoanelor cu risc sporit de victimizare prin violența de gen.

În cadrul campaniei, polițiștii din cadrul I.P.J. Covasna vor organiza întâlniri cu grupuri țintă, vor oferi consiliere și vor distribui materialele informative elaborate pentru promovarea în rândul persoanelor vulnerabile a informațiilor referitoare la modalitățile de recunoaștere, prevenire și semnalare a unor astfel de fapte precum și informații referitoare la Centrele de suport din țară la care victimele pot apela.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio