Ştiri locale

Și tu poți deveni polițist! Înscrierile se fac până pe 5 decembrie

În luna ianuarie 2018 va avea loc un nou concurs de admitere la școlile de poliție Câmpina și Cluj-Napoca. Tematica și bibliografia au fost postate pe site-ul Poliției Române, la secțiunea Carieră.

Înscrierile se fac până pe 5 decembrie 2017, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna – Serviciul Resurse Umane.

Publicitate

În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor este de 1 an.

Sunt scoase la concurs 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru romi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru romi și 3 pentru minorități) la școala din Cluj-Napoca.

Până pe 5 decembrie, toți cei interesați se pot înscrie la sediul I.P.J. Covasna din Sfântu Gheorghe, str. Korosi Cs. Sandor nr. 16, de luni până vineri între orele 9:00 – 15:00.

Puteți găsi toate condițiile pe care trebuie să le îndepliniți, tematica, bibiografia, actele necesare la înscriere și alte informați utile AICI.

Informații utile:

– Deciziile medicale le iau medicii din unitățile MAI, după consultarea candidatului.

– Școala de agenți de poliție este școală postliceală. Așadar nu are legătură cu urmarea cursurilor unei facultăți, cu mențiunea că la școala de agenți de poliție este necesară prezența zilnică.

– Informații despre probele sportive vor fi publicate în timp util.

– Avizul psihologic este valabil 6 luni. Fișa medicală este valabilă 180 de zile, cu mențiunea că este necesar să fie verificată de medicul de la unitatea de recrutare.

– Conform prevederilor legale, candidații trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat.

– Candidatul trebuie să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului.

– Nu există limită superioară de vârstă. Candidații trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere.

– Conform prevederilor legale, candidații trebuie să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.

– Candidații trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,70 m. bărbaţii şi 1,65 m. femeile.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Publicitate
banner we radio