Ştiri locale

Şi magazinul Profi din Şugaş a fost amendat de OPC Covasna

Magazinul Profi aflat în incinta centrului comercial Șugaș din Sfântu Gheorghe a fost sancționat cu 6.000 de lei în urma unui control al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Covasna. Pe lângă amendă, comisarii CJPC Covasna au dispus oprirea definitivă de la comercializare a mai multor produse.

„Legume și fructe expuse la comercializare la categoria I, în realitate erau de o categorie inferioară; struguri cu urme de deshidratare și mucegai, pete și porțiuni alterate improprii consumului uman; măsline verzi și negre vândute vrac la vitrina asistată fără a se cunoaște termenul de valabilitate; pește congelat preambalat cu aglomerări mari de gheață în interior, în condițiile în care producătorul nu specifica, conținut de glazură la acest produs, ceea ce determina că nu s-a respectat lanțul frigorific”, a transmis conducerea CJPC Covasna, într-o postare pe Facebook.

În ultimele săptămâni, mai multe supermarketuri și magazine din județul Covasna au fost sancționate în urma neregulilor constatate de CJPC Covasna. Cele mai mari amenzi s-au dat în luna august, pentru „practici comerciale incorecte” fiind amendați şapte agenţi economici, dintre care cinci cu câte 50.000 de lei, iar doi cu câte 40.000 de lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio