Ştiri locale

Sfântu Gheorghe, în topul oraşelor cu cele mai slabe servicii de transport din România

Cele mai bune servicii de transport din România se găsesc în Oradea, Brașov și Cluj-Napoca, potrivit studiului „Orașe și cartiere”, realizat de Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul analizează percepția cetățenilor asupra accesului la servicii de transport în regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc.

Clasamentul primelor zece orașe este completat de Sibiu, Timișoara, Ploiești, Pitești, Constanța, Râmnicu Vâlcea și Alba Iulia, în timp ce la polul opus se află Alexandria, Drobeta Turnu Severin și Călărași, acestea fiind cele mai dezavantajoase trei orașe din punct de vedere al serviciilor de transport.

Publicitate

La nivel de regiuni, cele mai bune servicii de transport se găsesc în Transilvania, urmată de Banat și Crișana. Regiunea București și Ilfov se află pe ultima poziție în topul realizat de către Storia.ro.

Bucureștiul se află pe poziția cu numărul 22 în topul celor mai avantajoase orașe din punct de vedere al serviciilor de transport.

În ceea ce priveşte cele mai slabe servicii de transport, pe primul loc se află Alexandria (Teleorman), iar Sfântu Gheorghe ocupă locul 7.

La nivel național, pe primele locuri în ceea ce priveşte cartierele se situează Valea Aurie din Sibiu, Tineretului din București, Scriitorilor din Brașov. La polul opus, cele mai dezavantajoase cartiere din țară în ceea ce privește accesul la serviciile de transport sunt 5 Călărași din orașul Călărași, Romanești din Craiova și Ciucului din Sfântu Gheorghe.

În Brașov, cartierele cu cele mai bune servicii de transport sunt Scriitorilor, Centrul Civic, Astra, Gării și Gemenii. În Cluj-Napoca, pe primele cinci locuri se află Mănăstur, Grigorescu, Gheorgheni, Mărăști și Zorilor.

Despre proiectul „Orașe și cartiere din România”

Percepția cetățenilor asupra orașelor și cartierelor cu cele mai bune facilități educaționale este cea de-a noua temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research – „Orașe și cartiere din România”, ce se va desfășura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 258.948 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.

Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punct de vedere al serviciilor de transport, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Publicitate
Publicitate
banner we radio