Ştiri locale

Sfântu Gheorghe sărbătoreşte Adventul pentru a şasea oară

Este cel de-al şaselea an în care Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe amplasează o coroană imensă în centrul oraşului, în prima duminică de Advent, în 29 noiembrie. În acest an, locaţia nouă va fi piaţa centrală, aflată în construcţie. Nu doar locaţia este considerată o noutate, căci pe lângă programele oferite de copiii de la grădiniţe şi şcoli, cu această ocazie deosebită, invitata specială este cântăreaţa de jazz Luiza Zan.

În prima duminică de Advent, în 29 noiembrie, primarul Antal Árpád va aprinde prima lumânare a uriaşei coroane, după care va da flacăra mai departe către locuitorii care sunt prezenţi. Festivitatea va avea loc duminică, 29 noiembrie, cu începere de la ora 19,30, în noua piaţă centrală a oraşului. După melodiile de sărbătoare ale cântăreţei Luiza Zan, copiii de la şcolile şi grădiniţele din oraş îşi vor prezenta programele, în aşteptarea Crăciunului. La programul festiv participă copiii grupelor mari „Tipetupa” şi „Csillag” ale Grădiniţei cu program prelungit „Csipike”, Péter Izolda, elevă în clasa a XII-a a Liceului de Arte „Plugor Sándor”, care va recita, cât şi Corul Refsonor al elevilor de la Colegiul Reformat. Festivitatea se va încheia cu binecuvântarea preotului romano-catolic Márkus András.

Publicitate

Şi în acest an, asemenea anilor precedenţi, municipalitatea va oferi copiilor ceai cald şi turtă dulce. Elementele care nu pot lipsi în crearea atmosferei specifice Crăciunului, luminiţele de sărbătoare, conform tradiţiei, vor fi aprinse în centrul oraşului tot în prima duminică de Advent.

Luiza Zan a absolvit studiile la Iaşi, după care, ca şi cântăreaţă, a participat la numeroase festivaluri şi concursuri, iar dintre acestea, succesul pe care-l consideră a fi cel mai mare este câştigarea Shure Jazz Voice Competition de la Montreaux, Elveţia. În 2011 a fost desemnată Cântăreaţa Anului la Gala premiilor jazz. De-a lungul carierei, a colaborat cu interpreţi din ţară şi străinătate, dar se poate lăuda şi cu numeroase concerte individuale.

Programul detaliat al Sărbătorii de Advent – Noua Piaţa Centrală, ora 19.30

• Moment muzical cu Luiza Zan

• Spectacolul copiilor din Grădiniţa cu program prelungit „Csipike”, grupele Tipetupa şi Csillag

• Discursul festiv al primarului Antal Árpád şi aprinderea primei lumânări de Advent

• Recită eleva Liceului de Arte „Plugor Sándor”: Péter Izolda

• Corul Liceului Teologic Reformat Refsonor, condus de Szilágyi Andrea

• Márkus András preotul romano catolic binecuvântează coroana de Advent.

Prezentatori: Gyenge Timea eleva din Liceul de Arte „Plugor Sándor” şi Rareş Şoltuz din Colegiul Naţional Mihai Viteazul.

Publicitate
banner we radio