Ştiri locale

Sfântu Gheorghe: Peste 1.000 de maşini vechi scoase din circulaţie cu programul „Dăm valoare rablei tale”

Peste 1.000 de maşini cu o vechime de cel puţin un deceniu au fost scoase din circulaţie în ultimii doi ani în municipiul Sfântu Gheorghe, după ce Primăria a lansat programul „Dăm valoare rablei tale”.

Potrivit primarului Antal Arpad, programul s-a dovedit a fi un succes, iar statisticile relevă o creştere a numărului maşinilor ecologice din municipiu.

Publicitate

„Succesul programului nostru ‘Dăm valoare rablei tale’ se vede şi în statisticile pentru anul trecut, când creşterea din ultimii ani a numărului de maşini din oraş s-a mai diminuat. Astfel, la finalul anului erau înmatriculate în total în Sfântu Gheorghe 22.221 de autoturisme, cu doar 158 mai mult decât în ianuarie. La acest lucru a contribuit şi programul ‘Dăm valoare rablei tale’, anul trecut fiind aprobate 473 de cereri din cele peste 1.000 în total de la lansarea programului. Se observă o creştere importantă a numărului de maşini ecologice”, a declarat Antal Arpad.

Acesta a precizat că numărul maşinilor electrice s-a dublat, ajungând de la 34 la 67, iar cel al maşinilor hibrid de la 182 la 271.

Programul „Dăm valoare rablei tale” a fost lansat de autorităţile locale în primăvara anului 2021 cu scopul de a elimina din trafic maşinile vechi şi poluante.

Prin acest program, Primăria Sfântu Gheorghe acordă 3.000 de lei pentru fiecare autoturism cu o capacitate de 2-7 locuri predat la un Centru autorizat de casare, mai vechi de 10 ani, care a fost înmatriculat cel puţin 5 ani în Sfântu Gheorghe şi are acelaşi proprietar de cel puţin trei ani.

Beneficiarii programului trebuie să se angajeze în scris că în următorii trei ani nu vor cumpăra o maşină mai veche de cinci ani, în caz contrar vor trebui să restituie suma de 3.000 de lei.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio