Ştiri locale

Sfântu Gheorghe: Aproape 400 de cereri aprobate în cadrul programului „Dăm valoare rablei tale”

Aproape 400 de cereri depuse în cadrul programului „Dăm valoare rablei tale”, iniţiat în luna aprilie de către Primăria Sfântu Gheorghe cu scopul de a elimina din trafic maşinile vechi şi poluante, au fost aprobate de autorităţile locale.

Prin acest program, Primăria Sfântu Gheorghe oferă câte 3.000 de lei în schimbul autovehiculelor predate la fier vechi, cu condiţia ca proprietarii să se angajeze că în următorii 3 ani nu vor achiziţiona un autoturism mai vechi de 5 ani, iar până acum au fost depuse 437 de cereri, dintre care 396 au fost aprobate, restul fiind respinse pentru că nu îndeplineau condiţiile de eligibilitate.

Publicitate

Bugetul iniţial al programului a fost de un milion de lei, dar a fost suplimentat cu încă 600.000 de lei pentru a putea fi onorate mai multe cereri.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, că pot fi depuse în continuare cereri şi estimează că până la finele anului vor fi scoase din circulaţie circa 500 de autovehicule vechi.

Acesta e de părere că programul ar putea fi extins cu succes şi la nivel naţional.

Potrivit regulamentului stabilit de Consiliul local Sfântu Gheorghe, Primăria acordă solicitanţilor câte 3.000 de lei pentru autoturismele cu o capacitate de 2-7 locuri, mai vechi de 10 ani, predate la un centru autorizat de casare sau colectare a autovehiculelor.

Solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, respectiv să aibă domiciliul sau sediul în municipiul Sfântu Gheorghe, să nu aibă restanţe la bugetul local şi să declare pe proprie răspundere că pentru autovehiculul introdus în acest program nu au obţinut şi nu au depus acte pentru a obţine vouchere în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional.

De asemenea, trebuie să se angajeze că în următorii 3 ani nu vor achiziţiona un autoturism mai vechi de 5 ani, în caz contrar vor trebui să returneze suma de 3.000 lei obţinută prin acest program.

Conform datelor oficiale, în Sfântu Gheorghe sunt înmatriculate aproximativ 22.000 de autoturisme, iar mai mult de jumătate sunt mai vechi de 10 ani.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio