Ştiri locale

Serviciul Salvamont Covasna, dotat cu o autospecială de intervenţie în zone montane greu accesibile

Serviciul Public Salvamont Covasna şi-a extins parcul auto cu o nouă autospecială de intervenţie, achiziţionată din fonduri europene.

Vehiculul de teren este dotat cu echipamente de prim ajutor, un sistem modern de telecomunicaţii şi va putea fi folosit în operaţiuni de salvare, inclusiv în zone muntoase greu accesibile.

„Autospeciala este dotată cu toate echipamentele şi dispozitivele necesare salvării de vieţi omeneşti în zona montană, având inclusiv o remorcă de transport pentru câinii de căutare. Caracteristicile principale ale autospecialei sunt deplasarea rapidă, deplasare pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat şi transportul victimelor, aceasta fiind dotată cu echipamente performante de prim ajutor”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, autospeciala a fost achiziţionată de IGSU în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale – Regiunea Centru”, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio