Ştiri locale

Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto din Sfântu Gheorghe se mută pe strada Lunca Oltului

De la începutul lunii noiembrie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna își mută sediul pe Lunca Oltului, în incinta centrului comercial Sepsi Value Centre.

Șeful Serviciului, Rico Racoviță, a explicat că activitatea instituției nu va fi afectată, mutarea urmând să se facă în ultimul weekend al lunii octombrie.

Publicitate

În prezent, și probele de traseu pentru obținerea permisului auto pornesc din parcarea centrului comercial.

„Condițiile vor fi ceva mai bune, atât pentru cetățeni, cât și pentru noi. Și examenele probei de traseu pornesc din parcarea centrului comercial. Vom încerca să facem mutarea într-un weekend, astfel încât să nu întrerupem activitatea de relații cu publicul. Până la sfârșitul lunii octombrie, din câte am înțeles, va fi gata amenajarea noului sediu, și vom încerca să ne mutăm în weekendul de la sfârșitul lunii. Spațiul nu este neapărat mai mare, ca metri pătrați, dar este ce ne trebuie nouă și cetățenilor, s-a renunțat la niște spații care erau, oricum, moarte, adică holuri, toaletă, am eficientizat spațiul astfel încât să încăpem acolo, să fie loc și pentru ghișeu, și pentru cetățeni”, ne-a explicat șeful Serviciului, Rico Racoviță.

Mutarea în noul sediu va rezolva și problema încălzirii pe timpul iernii, întrucât în ultimii ani au existat probleme cu centrala care încălzea imobilul de pe strada Kós Károly nr. 21-23.  Instituția va plăti chirie pentru spațiul ocupat în incinta centrului comercial, și va suporta cheltuielile cu electricitatea în funcție de consum, respectiv pe cele de întreținere și curățenie a spațiilor comune.

„Am discutat cu directorul centrului comercial despre posibilitatea mutării noastre acolo, am mers cu propunerea la prefect, dânsul a fost încântat de idee, și am demarat procedura. Este un contract de închiriere încheiat între Prefectură și centrul comercial, oricum curentul este contorizat, deci ce consumăm noi, vom plăti ca și până acum, doar că vom plăti curățenia pe spațiile comune, întreținere, chirie pe suprafață, toate vor fi separate. Vor fi mai puține probleme pe partea de încălzire, pentru că în fiecare iarnă aveam probleme cu centrala, se strica, dura 2-3 zile până venea cineva să se uite sau să o repare, în cel mai rău caz am așteptat o săptămână până când a venit nu știu ce piesă pentru centrală și până când s-a încălzit iar toată clădirea a durat încă vreo 2 zile. Acolo este controlat, este totul nou, nu avem noi treabă cu centrala, e altceva”, ne-a mai spus șeful Serviciului.

În ceea ce privește traficul intens de pe strada Lunca Oltului, acesta spune că odată cu deschiderea centurii ocolitoare a municipiului, circulația va reveni la normal.

„Nu știu cât o să se aglomereze Lunca Oltului pentru faptul că ne mutăm acolo, dar oricum, dacă anul viitor se va deschide și centura, atunci ar trebui, teoretic, să revină traficul la normal”, a mai spus Rico Racoviță.

În prezent, Serviciul de Permise și Înmatriculări Covasna are ocupate 9 din cele 12 posturi prevăzute în statul de funcții.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio