Ştiri locale

Serviciul de Ajutor Maltez Sfântu Gheorghe se alătură colectei de Paște „Împreună hrănim speranța” derulată de Banca pentru Alimente

Serviciul de Ajutor Maltez Sfântu Gheorghe se alătură campaniei naționale „Împreună hrănim speranța”, lansată de Federația Băncilor pentru Alimente din România, în parteneriat cu magazinele Kaufland, Lidl, Auchan și Penny România, cu scopul de a sprijini persoanele vulnerabile în perioada dinaintea Paștelui ortodox.  

La nivelul județului Covasna, maratonul solidarității se derulează în magazinele Kaufland Sfântu Gheorghe, respectiv Penny și Lidl Târgu Secuiesc. În perioada 19-21 aprilie, clienții sunt încurajați să cumpere și să doneze alimente neperisabile precum: făină, orez, mălai, ulei, zahăr, conserve de carne și pește, cereale, paste făinoase, patiserie ambalată, biscuiți, ciocolată, sosuri, gemuri, semințe și fructe uscate, ceai și cafea.

Publicitate

Alimentele pot fi donate în cutiile sau coșurile special amenajate, aflate după casele de marcat. În cele 3 zile ale campaniei, voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez pot fi găsiți la punctele de colectare între orele 10:00 și 20:00.   

„A venit din nou momentul ca TU să poți ajuta! (…) De ce? Pentru ca o familie cu o situație materială precară să beneficieze de ajutor alimentar. Poate ceea ce înseamnă pentru tine doar o conservă sau niște macaroane, pentru ei poate însemna mâncarea pentru o zi întreagă. Ajutați, ca să putem ajuta și noi”, au transmis membrii Serviciului de Ajutor Maltez Sfântu Gheorghe.

Ajunsă la cea de a zecea ediție, colecta națională de alimente este una dintre cele mai mari campanii de solidaritate la nivel național, organizată de Federația Băncilor pentru Alimente din România, împreună cu cele nouă Bănci Regionale din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța și Galați.

Campania mobilizează cu fiecare ediție mii de voluntari și sute de organizații partenere. Ediția de Paște din acest an se va desfășura în 828 de magazine ale partenerilor tradiționali ai Băncilor pentru Alimente, care susțin constant misiunea de a combate și reduce sărăcia și risipa alimentară.

Cunoscută în 30 de state din Europa în care funcționează Bănci pentru Alimente, în România campania a demarat în 2019. În urma celor 9 ediții anterioare, au fost donate peste 423 de tone de alimente, fiind implicate 510 ONG-uri partenere care și-au unit forțele pentru a ajuta peste 120.000 de persoane provenind din medii defavorizate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio