Ştiri locale

Serviciu privat de ambulanță cu dispecerat, înființat de Asociația Salvatore la Târgu Secuiesc

Asociația Salvatore din Sfântu Gheorghe își extinde serviciile, pentru a putea veni în sprijinul cât mai multor persoane aflate în nevoie. În acest sens, recent a fost înființat un nou serviciu privat de ambulanță, al cărui dispecerat se află la Târgu Secuiesc, și care va putea fi solicitat atât pentru diverse evenimente, cât și pentru transportul pacienților nedeplasabili pe distanțe lungi, intern sau internațional.

Președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor, ne-a precizat că investiția a fost realizată cu ajutorul fondurilor europene, iar Ambulanța, care dispune de toate dotările care se găsesc într-o ambulanță de tip B1 sau B2, va fi însoțită de un medic specialist și un asistent medical.

Publicitate

„A trebuit să înființăm o firmă, pentru că pe ONG nu se poate face proiect european, și fiind student, am avut posibilitatea să aplic prin Innotech Student, iar proiectul nostru a fost desemnat câștigător. Am plătit un avans în octombrie, iar Crăciunul ne-a adus și ambulanța. Este vorba despre un serviciu privat de ambulanță pentru evenimente private, culturale, sportive și pentru transport asistat, cu medic și asistent. Este tip B1 și B2, este acreditată conform Ordinului Ministerului Sănătății, iar dotările sunt similare cu cele ale unei ambulanțe normale: injectomat, defibrilator, monitor, aspirator portabil, aspirator staționar, saltea vacuum pentru pacienții cu suspiciune de fractură la coloană, atele pentru fracturi, rucsac în care sunt materiale sanitare și medicamente, targă principală, plus o targă 2 în 1, adică este și targă lopată și targă rigidă”, ne-a explicat Buna Hunor, administratorul Serviciului Privat de Ambulanță „David” și președintele Asociației Salvatore.

Proiectul a câștigat o finanțare în valoare totală de 100.000 de euro, iar ambulanța este deja prezentă la evenimentele mari în cadrul cărora Asociația Salvatore asigură primul ajutor.

Persoanele care au nevoie de transport de la sau către spital, de exemplu, pot apela dispeceratul Serviciului Privat de Ambulanță la numărul de telefon: 0770 740 557, cu mențiunea că aceste servicii sunt contra cost. Dispeceratul este autorizat de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna, și în prezent are 5 angajați care preiau solicitările.

„Am înființat un dispecerat la Târgu Secuiesc, firma se numește Serviciul Privat de Ambulanță David, este firma soră a Asociației Salvatore, iar denumirea am dat-o după numele fiului meu, care este cel mai important din viața mea. Ambulanța e funcțională, așteptăm cereri pentru transport asistat și evenimente (…) Ne poate suna oricine necesită transport undeva, de exemplu, de la spital acasă, de acasă la un spital privat, sau la Policlinică, persoane nedeplasabile, și așa mai departe. Serviciile sunt contra cost, este un suport pentru ca Serviciul Județean de Ambulanță să nu fie supraaglomerat, iar la evenimentele mai mari ale Asociației Salvatore vom avea de acum și această Ambulanță privată”, ne-a spus Buna Hunor.

Datele de contact ale dispeceratului sunt disponibile și pe pagina de Facebook a Serviciului Privat de Ambulanță „David” (AICI)

În ceea ce privește evenimentele sportive și cultural-artistice cu participare numeroasă, conform legii organizatorii sunt obligați să asigure un echipaj specializat în asistența medicală.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio