Ştiri locale

Serbarea de Crăciun cu dans modern revine după o pauză de doi ani, dar în format mai restrâns

După o pauză de doi ani în care nu a mai putut fi organizată din cauza pandemiei, „Serbarea de Crăciun cu dans modern” organizată de Asociațiile „Love to Dance” și „LAB Életmentő Kupakok” (Capacele salvatoare de vieți – n.r.), cu sprijinul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe revine, dar într-un format mai restrâns.

Ultimele ediții, organizate cu scopul de a strânge donații pentru persoanele cu posibilități financiare reduse, au avut loc la Arena Sepsi de la ieșirea din oraș spre Miercurea Ciuc, însă în acest an serbarea caritabilă va avea loc în sala de conferințe a Colegiul Naţional „Székely Mikó”.

Publicitate

Evenimentul este programat să aibă loc marți, 20 decembrie, de la ora 19:00, iar taxa de participare va consta și în acest an în donarea unui pachet cu dulciuri sau alimente neperisabile, în valoare de 15 lei.

„Toți dansatorii de la Palatul Copiilor vor prezenta câte un dans, va fi un program pentru părinți, pentru spectatori. Intrarea costă un pachet cu alimente neperisabile, în valoare de 15 lei, îl pregătește fiecare de acasă și îl aduce, iar cadourile ajung la familiile nevoiașe, întotdeauna găsim familii noi, ne ajută cei de la Életmentő Kupakok. Este programul pe care îl organizăm în fiecare an, dar de data aceasta nu am mai putut organiza la Arena Sepsi ca de obicei (…) Anul trecut, deși nu am putut organiza serbarea, am făcut o postare pe Facebook în care am scris că preiau pachetele dacă cineva vrea să doneze, și am strâns eu personal pachetele. Două săptămâni am umblat după ele, apoi le-am distribuit, dar chiar și așa s-au strâns foarte multe, am fost la 50 de familii, în total. Acum va fi mult mai ușor, fiecare participant va aduce la locul evenimentului cadourile, iar noi le preluăm cu o dubă mare și le distribuim”, ne-a explicat instructoarea de dans modern Molnar Enikő, una dintre coordonatoarele acțiunii.

Programul, care va începe la ora 19:00, va dura circa o oră, timp în care aproximativ 200 de copii, dansatori înscriși la Palatul Copiilor, vor prezenta câte un dans.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio