Sport

Sepsi-SIC, victorie la o diferenţă record cu Phoenix Constanţa: 178-31

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe n-a avut milă de Phoenix Știința Constanța la meciul din etapa a doua a grupei Est din Liga Națională de Baschet Feminin. Gazdele au avut la dispoziție un lot format doar din localnice sub 20 de ani și au pierdut la un scor record cu campioana, 31-178, pe sferturi: 2-48, 2-50, 10-49, 17-31. Alb-verzile au fost la două puncte de sută înainte de pauza mare. Nora Demeter a reușit 38 de puncte, fiind în double-double, iar alte 8 colege au fost în double-digits.

Phoenix Știința Constanța a început partida cu Maria Marcu, Nicoleta Mititelu, Andreea Dragoș, Maria Florea și Alexia Grancea. Toate cele zece jucătoare de pe foaie a gazdelor au sub 20 de ani, unele chiar 16, fiind localnice. De partea cealaltă, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în primul 5 pe Andra Mandache, Annemarie Godri-Părău, Chrissy Givens, Renata Kovacs și Natalie Butler.

Nora Demeter a fost coșghetera partidei cu 38 de puncte, în double-double cu 10 recuperări. Pentru Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Givens 24 de puncte, Kovacs 19, Butler 18 puncte (8 recuperări), Topuzovic 18 puncte (9 recuperări), Cătinean 16 puncte (5 assist-uri, 6 intercepții), Mandache 16 puncte (5 recuperări), Mîrne-Nagy 14 puncte (7 recuperări), Godri-Părău 11 puncte (8 assist-uri, 7 intercepții) și Vucetic 4 puncte (7 pase decisive, 5 intercepții).

În runda a 3-a, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va primi vizita celor de la Rapid București.

Explicaţia constănțenilor pentru lotul format doar din localnice sub 20 de ani contra campioanei

Phoenix Știința Constanța a surprins prin lotul folosit în primul său meci oficial din acest sezon. Deși are în lot patru straniere și câteva românce cu experiență în prima ligă, formația de la malul mării a avut doar localnice sub 20 de ani pe foaie la jocul cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Președintele constănțencelor, Cristian Mănăstireanu, a explicat motivele pentru care echipa sa a mers pe această variantă, nefiind ceva plănuit.

„Am jucat cu constănţence, de la antrenor la jucătoare din Constanţa pe bancă şi în teren. Din păcate, n-a fost intenția mea asta. Nu am reușit să plătesc, am plătit o parte din cărțile verzi, la unele nu mi-au venit și la celelalte nu am plătit taxa aceea de 750 de euro. Adică n-am reușit în timp util să pot să rezolv toate transferurile, asta a fost ideea, și sper ca la Alexandria să pot folosi măcar o parte dintre ele, nu știu dacă pe toate. N-a fost nimic intenționat”, a declarat Cristian Mănăstireanu.

„Sepsi să se bată cu cei din cupele europene, nu cu mine”

Pe lângă cele patru straniere, echipa constănțeană mai are câteva românce în lot care au mai evoluat în LNBF, dar care nu au putut juca astăzi în meciul de acasă contra campioanei.

Cristian Mănăstireanu s-a declarat mândru de tinerele constănțence care au înfruntat campioana, în ciuda diferenței imense de pe tabelă. Acesta a vorbit și despre adversarele foarte bune, despre modul cum au abordat partida și așteaptă ca acestea să se bată cu cei din cupele europene.

„Sincer să vă spun, la sfârșitul meciului m-am dus la fete și le-am spus că mă mândresc cu ele. Sunt 100% constănțence, echipa se numește Phoenix Constanța, mă mândresc cu ele și mi-a părut foarte bine că au jucat. Le-a fost teamă, nu știau de ele, nu știau în primele sferturi, la sfârșit și-au dat drumul și au marcat, după cum vedeți pe statistică. Nu ne interesează, iar Sepsi a jucat pressing cu noi pe tot terenul, tot meciul. Ce să le zic? Felicitări! Dar să se bată cu cei din cupele europene, nu cu mine. Au vrut să demonstreze… ok, sunt foarte bune, felicitări echipei și antrenorului. M-au întrebat dacă am făcut expres, nu am făcut expres, le-am explicat situația, vă explic și dumneavoastră: accidentările și lipsa de plăți”, a mai spus Cristian Mănăstireanu.

Sursa: www.baschet.ro

Publicitate
banner we radio