Sport

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat al doilea titlu consecutiv de campioană națională

UPDATE! Campioanele vor fi prezente vineri, de la ora 17.30, pe Scena Principală de la Zilele Sfântu Gheorghe, unde sunt aşteptaţi toţi suporterii echipei să sărbătorim un nou titlu naţional!

___________________

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat, joi seară, al doilea său titlu de campioană națională la baschet feminin, după ce a învins-o pe Universitatea Cluj-Napoca cu scorul de 85-76 (20-23, 22-14, 9-22, 34-17), în deplasare, în meciul al patrulea al finalei Ligii Naționale de baschet feminin.

Publicitate

Sepsi s-a impus cu scorul general de 3-1, finala având loc după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. „U” Cluj a învins în prima partidă, cu 66-64, în deplasare, dar apoi le-a pierdut pe următoarele trei, cu 66-72 la Sf. Gheorghe, 68-72 și 76-85 la Cluj-Napoca.

Joi seară, echipa clujeană a terminat primul sfert în avantaj, cu 23-20, dar Sepsi a preluat controlul și la jumătatea disputei scorul era de 42-37 pentru oaspete. „U” a întors scorul în sfertul al treilea, iar cu zece minute înainte de final conducea cu 59-51. Cu 3 minute și 45 de secunde înainte de final scorul era 70-70, dar Sepsi a reușit opt puncte consecutive și a tranșat soarta partidei și a titlului.

Sepsi a avut o tripletă în zi de grație, Chalysa Janee Shegog reușind 22 puncte, 16 recuperări, 1 pasă decisivă, Annemarie Gödri Părău 22 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive, Tyaunna Marshall 21 puncte. La oaspete au mai evoluat Janeesha Jeffery 16 p, Amanda Thompson 1 p, Andreea Huțanu, Ancuța Stoenescu 3 p, Chandra Harris, Tunde Kilin.

La „U” au jucat Taneisha Harrison 21 p, 5 rec, Andra Mandache 12 p, 4 rec, Brittany Janelle Denson 12 p, 12 rec, 3 pd, Natasha Nicole Dixon 3 p, 2 rec, 1 pd, Dajana Butulija 20 p, 2 rec, 5 pd, Marina Sfârlea, Bianca Voica, Teodora Neagu 3 p, Gabriela Irimia 5 p, 1 pd.

(Agerpres)

\"20_44_9_490\"

Zoran Mikes a vrut să-şi scoată echipa de pe teren nemulţumit de arbitraj

Momente tensionate la meciul 4 din finala LNBF dintre U Cluj-Napoca şi Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Echipa oaspete a dorit să părăsească parchetul în sfertul patru la scorul de 70-64 în favoarea echipei clujene.

Zoran Mikes, supărat pe maniera de arbitraj, a încercat să-şi ducă echipe la cabine. El şi-a ridicat jucătoarele de pe banca de rezerve şi s-au îndreptat spre vestiare, în timp ce cele cinci jucătoare aflate pe parchet nu au urmat sfatul antrenorului. Într-un final Zoran Mikes şi celelalte jucătoare ale sale au revenit asupra deciziei şi s-au întors în zona băncii tehnice.

Arbitrii l-au sancţionat pe Zoran Mikes cu al doilea fault tehnic, a fost eliminat şi apoi chiar a ajuns pe culoarul către vestiare, de unde a văzut finalul partidei.

Publicitate
Publicitate
banner we radio