Sport

Sepsi-SIC s-a înscris și anul acesta în Euroliga de baschet feminin

Echipa de baschet Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, de cinci ori campioană și de șase ori câștigătoare a Cupei României, va lua parte, la fel ca în sezonul trecut, în Euroliga feminină, cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa.

Federația Internațională de Baschet (FIBA) va organiza tragerea la sorți pentru Euroligă și EuroCup joi, 19 august, la ora 11, la München. Conform calendarului competiției, prima manşă a turului preliminar va avea loc pe 15 septembrie, returul este programat pe 22 septembrie, în timp ce prima etapă a grupelor se va desfășura pe 6 octombrie.

Adversari din Ungaria și Turcia în calificări

20 de cluburi s-au înscris în Euroliga feminină de baschet pentru sezonul viitor. Dintre acestea, 14 echipe se vor afla sigur pe tabloul principal, în timp ce alte 6, inclusiv Sepsi-SIC, sunt în calificări.

Federația Internațională de Baschet (FIBA) a împărțit preliminariile în două grupe, în funcție de poziția geografică a echipelor, astfel, clubul din Sfântu Gheorghe urmând a lupta împotriva Bellona Kayseri (Turcia) și Atomerőmű KSC Szekszárd (Ungaria) pentru a intra în grupe. În cealaltă parte de tablou a calificărilor se află Tango Bourges Basket (Franța), Famila Basket Schio (Italia) și Valencia Basket (Spania).

Locurile de desfășurare vor fi anunțate în perioada următoare, iar conducerea Sepsi-SIC a decis să solicite organizarea turneului la care va lua parte. Preliminariile vor avea loc în perioada 21–23 septembrie. Cei doi câștigători ai grupelor vor avansa pe tabloul principal, iar formațiile clasate pe locurile doi și trei vor continua în grupele EuroCup.

Pe tabloul principal au fost incluse echipele rusești UMMC Ekaterinburg (campioană en titre), Dinamo Kursk și MBA Moscova, francezii de la Basket Landes și Basket Lattes Montpellier, turcii de la Fenerbahce și Galatasaray, spanioli de la CB Avenida și Uni Girona CB, maghiarii de la Sopron Basket, cehii de la ZVVZ USK Praha, polonezii de la VBW Arka Gdynia, italianii de la Reyer Venezia și letonii de la TTT Riga.

Publicitate
banner we radio