Sport, Ştiri locale

Sepsi SIC s-a calificat în finala campionatului pentru al doilea an consecutiv

Echipa de baschet feminin Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este prima finalistă a actualului sezon de Ligă Naţională. Formaţia antrenată de Zoran Mikes a învins în ambele jocuri pe CSM Târgovişte. Ultima confruntare a avut loc marţi, şi s-a încheiat la scorul de 72-69.

Startul mai bun de meci le-a aparţinut dâmboviţencelor, care s-au dus la 12-4 prin coşul Tabythei Wampler. Tyaunna Marshall şi Janeesa Jeffery au limitat ecartul până la finalul actului întâi, 14-11. Ulterior, Sepsi a preluat conducerea, Ancuţa Stoenescu marcând pentru 16-21. Fetele lui Zoran Mikes s-au menţinut la cârma jocului până în finalul reprizei, când americancele de la Târgovişte şi-au readus echipa în joc.

Publicitate

Confruntarea a rămas la fel de echilbrată şi după pauză. Totuşi, Ancuţa Stoenescu, precisă de la mare distanţă, a făcut ca tabela să indice 44-52 în minutul 29. CSM a avut din nou forţa să revină, iar Porchia Green şi-a apropiat colegele la doar o posesie, 54-57. Sepsi a răspuns, însă Green a dat din nou emoţii adversarelor, cu două coşuri din spatele arcului de cerc, 69-68. Replica a venit de la Amanda Thompson, iar ulterior Janeesa Jeffery a pus capăt disputei.

Tyaunna Marshall a izbutit 16 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive. Janeesa Jeffery a contribuit prin 14 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive, în timp ce Annemarie Părău a strâns 12 puncte, 2 recuperări şi tot atâtea assist-uri.

De partea cealaltă, principala gură de foc a fost reprezentată de Porchia Green, autoare a 24 de puncte, 7 pase decisive şi 6 recuperări. Larisa Toma a ieşit în evidenţă prin 14 puncte şi 6 recuperări.

Publicitate
Publicitate
banner we radio