Sport, Ştiri locale

Sepsi-SIC s-a calificat din nou în finala Ligii Naţionale de Baschet feminin

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe va juca a 5-a finală consecutivă în Liga Naţională de Baschet Feminin după ce a trecut cu 3-0 de ICIM Arad în penultimul act. Alb-verzile s-au impus cu 83-46 în deplasare în meciul care a închis seria.

Deşi au fost diferenţe importante de scor, antrenorul campioanei, Zoran Mikes, spune că nu au fost jocuri uşoare împotriva echipei arădene. Acesta este mulţumit de prestaţiile ofensive ale echipei din play-off şi crede că defensiva a fost ok în duelul din semifinale, scrie totalbaschet.ro.

„Poate doar scorul arată că a fost uşor, dar am jucat de 9 ori cu Aradul în acest sezon şi nu pot să spun că vreun joc a fost uşor. Cred că am jucat serios astăzi. Ştiam care e misiunea noastră, am venit aici să câştigăm. Din prima secundă am fost foarte concentraţi şi am respectat ce ne-am dorit. Cu defensiva am creat dificultăţi pentru cea mai mare parte din echipa Aradului, dar jocul lor la interior este foarte periculos şi am încercat să muncim mult şi cred că, mai mult sau mai puţin, am fost ok defensivă. În atac arătăm bine din startul play-off-ului. Sunt bucuros că suntem într-o nouă finală. Echipa lucrează serios de la începutul sezonului, ştiam că acesta este obiectivul nostru şi mă bucur că l-am îndeplinit, dar încă avem o treabă de făcut”, a declarat Zoran Mikes la finalul partidei de la Arad.

Alb-verzile aveau 6 victorii în acest sezon în faţa galben-albastrelor şi au obţinut alte 3 succese în semifinală. Tehnicianul care le-a dus pe covăsnence spre cele trei titluri la rând spune că nu a avut neapărat ca obiectiv să încheie seria în minimum de meciuri.

„Este important să câştigi 3 meciuri, dar nu poţi să socoteşti în play-off, aici toată lumea vrea să dea maximum, tot ce are mai bun. Desigur că te ajută dacă poţi să câştigi fără să pierzi un meci. Nu a fost obiectivul să câştigăm 3 meciuri fără înfrângere, ci să câştigăm 3 şi mă bucur că am putut să o facem jucând 3 meciuri”, a adăugat Zoran Mikes.

În finală, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe o va întâlni din nou pe CSM Satu Mare. Cele două echipe îşi vor disputa ambele trofee interne din acest sezon, la fel ca în precedentul. Alb-verzile au câştigat la finalul lunii martie cupa pe propriul teren, iar în stagiunea trecută au reuşit eventul. Zoran Mikes a amintit că echipa a fost schimbată aproape în totalitate în vară.

„Aceeaşi finală, aceleaşi obiective, probabil, pentru ambele echipe. Sper că ne vom distra în finală. Când munceşti tot anul pentru asta, când munceşti în situaţia pe care am avut-o noi în ultimii ani, când am intrat de 5 ori la rând în finală, este distractiv. Respect ce face clubul nostru. Sunt bucuros pentru echipa noastră, deşi toată lumea spunea că nu suntem atât de buni ca în ultimii ani. Cred că au realizat că suntem încă buni. Am schimbat aproape toată echipa, avem jucătoare care nu jucaseră nicio secundă unele cu altele şi totuşi am reuşit să câştigăm sezonul regulat, să ajungem în finală fără să pierdem un meci şi să câştigăm cupa. Cred că am făcut o treabă foarte bună şi sunt bucuros pentru echipă, dar mai avem obiective în faţa noastră”, a mai spus Zoran Mikes.

Finala campionatului se joacă tot în sistemul 3 din 5 partide. Primele două jocuri vor fi pe terenul deţinătoarei titlului, în 10 şi 12 mai.

banner we radio