Sport

Sepsi-SIC, neînvinsă în campionat după trei etape

Sepsi-SIC a câștigat meciul jucat în deplasare împotriva echipei Phoenix Galați cu scorul de 82–69 (24–23, 23–20, 21–9, 14–17) în runda a treia din LNBF.

Echipa din Galați a reușit să țină pasul cu Sepsi-SIC până la pauza mare, dar după au reușit să înscrie doar 9 puncte în sfertul al treilea, echipa campioană a ultimelor două sezoane mărind diferenţa pe tabela de scor. În primele două sferturi apărarea nu a fost punctul forte al echipei Sepsi-SIC, dar după pauza mare fetele au revenit în forță și au fost puternice și în apărare și în atac. Ultimele zece minute s-au terminat cu victoria Galațiului, dar meciul a fost câștigat de Sepsi-SIC. MVP-ul meciului de la Sepsi-SIC a fost Sydney Wallace cu 23 de puncte, iar la Phoenix Galați Miljana Dzombeta tot cu 23 de puncte.

Publicitate

Următorul meci al echipei Sepsi-SIC va avea loc în data de 18 octombrie de la ora 19, în Arena Sepsi, împotriva echipei Hatay BB, în etapa a doua din EuroCup Women.

Declarația antrenorului Sepsi-SIC, Zoran Mikes, la finalul partidei de la Galaţi:

„Echipa din Galați a avut 7 zile să se pregătească pentru acest meci, și au fost foarte motivați să le învingă pe campioane. Înainte de meciul de la Galați am călătorit mult, am avut un singur antrenament pentru aruncări, dar ne-a influențat și meciul pierdut cu Energa Torun în EuroCup Women. În al doilea sfert ne-am concentrat mai bine asupra jocului. Trebuie să ne pregătim ca echipă, ştiind că toate echipele din LNBF vor să ne învingă, vor să acapareze de la noi titlul de campioană.

Cu un calendar așa de încărcat de meciuri trebuie să ne concentrăm asupra meciurilor viitoare. Din punct de vedere tactic și fizic o să avem cel mai greu meci împotriva echipei Hatay BB, dar mental asta va fi cel mai ușor, pentru că nu avem ce pierde. Fetele o să aducă maximum și încercăm să fim în formă puternică la meciul împotriva Hatay BB”.

Phoenix Galați: Mariah King 8/3, Miljana Dzombeta 23/9, Alina Stan 3/3, Alexandra Dumitrache 8, Alina Crăciun 12/3. Rezerve: Dyshay Kilpatrick 12, Claudia Cristea, Carolee Dillard 3/3, Flavia Tofan, Denisa Zaharia, Maria Vreme, Florentina Grigoraș. Antrenor: Eugenio Rodrigues.

Sepsi-SIC: Kilin Tünde 4, Ancuța Stoenescu 12/12, Danielle Hamilton-Carter 4, Teodora Neagu 4, Tyaunna Marshall 21/6. Rezerve: Sydney Wallace 23/9, Nathalie Fontaine 10, Marina Kress 4, Dragoslava Mikes, Kovács Renáta, Andreea Huțanu. Antrenor: Zoran Mikes.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio