Sport

Sepsi-SIC, medalie de argint în Cupa României la handbal junioare

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a terminat pe locul secund Cupa României Râureni la junioare 1, după 29–32 (17–13) cu CSȘ2 Baia Mare, în finală. Un joc pe care fetele lui Carmen Cartaș și Eugen Ciulei l-au condus în prima repriză, însă maramureșencele au revenit în partea a doua. Pentru echipa covăsneană, în finală, Delia Rău a fost desemnată cea mai bună jucătoare.

În grupele ediției inaugurale a Cupei la nivel de juniori, fetele în alb-verde au învins pe Activ Prahova Ploiești (50-18) și au remizat cu Rapid București (26-26), cele mai bune handbaliste ale lui Sepsi-SIC în aceste partide fiind Denisa Pavel, respectiv Ana Maria Cristea.

Medaliile de bronz au ajuns la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda, care a învins-o în finala mică pe Rapid, iar pe locurile 5–6 s-au clasat CSȘ Caracal, respectiv Activ Prahova.

Nu în ultimul rând, două jucătoare ale formației din Sfântu Gheorghe au prins echipa ideală a turneului, Ana Maria Cristea (portar) și Lavinia Florea (centru).

Federația Română de Handbal a organizat în premieră Cupa României la junioare, Sala Sporturilor “Szabo Kati” fiind gazdă, timp de patru zile, a competiției.

FOTO: Miska Brigitta

Publicitate
banner we radio