Sport, Ştiri locale

Sepsi Sic – CSM Târgovişte, prima semifinală din Cupa României la baschet feminin

Echipa locală Sepsi Sic Sfântu Gheorghe şi-a respectat statutul de favorită şi a ajuns în semifinalele Cupei României. Baschetbalistele antrenate de Zoran Mikes au trecut aseară de Universitatea Cluj-Napoca, scor 67-49.

Echipa din Sfântu Gheorghe a început cu Janeesa Jeffery, Amanda Thompson, Tyaunna Marshall, Annemarie Gödri-Părău şi Andreea Huţanu.

Partida începe cu două aruncări libere marcate de Denson, urmate de un coş de la mare distanţă reuşit de Jeffery. După primele trei minute de joc, scorni era în continuare 3-2, startul partidei fiind sărac din punct de vedere al punctelor marcate. Huţanu şi Thompson au creat un avantaj de 7 puncte echipei gazdă, scor 11-4, Dragan Petricevic fiind nevoit să ceară timp de odihnă. Echipa antrenată de Zoran Mikes a continuat evoluţia bună de până atunci, desprizându-se la 13 puncte până la finalul primului act, scor 20-7.

\"sepsi

Sfertul secund a început cu o aruncare de la mare distanţă reuşită de Jeffery, scorni fiind 23-7. Dajana Butulija a redus din handicap, ser 23-11, cu aproximativ şase minute rămase din sfert, însă echipa gazdă şi-a refăcut rapid avantajul, scor 27-11. Până la finalul primei repriza, Sepsi SIC şi-a mărit avantajul la 24, scor 39-15.

După reluarea partidei, Brittany Denson a fost sancţionată cu fault antispoitiv. Annemarie Godri-Părău a marcat cele două libere, Amanda Thompson a finalizat din acţiune,Jar Andrea Huţanu a dus scorul la 45-15. Scorni după terminarea penultimul act al confruntării a fost 57-26. întrucât Sepsi a condus la o diferenţă atât de mare, ultimul sfert nu a mai contat, gazdele mărşăluind până la final.

Janeesa Jeffery a fost cea mai bună marcatoare a învingătoarelor, prin cele 15 puncte, 6 recuperări şi 4 pase decisive. Tyaunna Marshall a adăugat 14 puncte şi 3 recuperări.

De partea cealaltă, Dajana Butulja a strâns 19 puncte, 8 recuperări şi 4 pase decisive. Andra Mandache a izbutit 10 puncte şi 4 recuperări.

În primul meci al zilei, CSM Târgovişte a învins CSM Satu Mare, şi va întâlni Sepsi Sic în prima semifinală de vineri, la ora 17.

Sursa: totalbaschet.ro

Publicitate
banner we radio