Sport, Ştiri locale

Sepsi-SIC ajunge în premieră în grupele Euroligii de baschet feminin

Campioana României, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în premieră în Euroliga feminină de baschet, după ce a învins echipa letonă TTT Riga, cu scorul de 63-62 (12-14, 18-13, 16-12, 17-23), miercuri seara, în deplasare, în manşa secundă a turului preliminar. Sepsi-SIC se impusese şi în primul meci, cu 59-54.

După un început mai greoi la Riga, Sepsi-SIC a preluat controlul şi cu zece minute înainte de final avea un avans de şapte puncte pe tabelă, 46-39. Cu 94 de secunde înainte de final, avantajul covăsnencelor era de nouă puncte (63-54), dar calificarea era asigurată, astfel că au permis balticelor să se apropie.

Suedeza Ellen Nystrom a fost cea mai bună jucătoare de la Sepsi-SIC, cu 21 puncte, 3 recuperări, susţinută de Borislava Hristova, 16 p, 6 rec, Morgan Green, 8 p, 5 rec, 15 pase decisive.

Echipa baltică este una dintre cele mai prestigioase competitoare ale Euroligii, având 18 trofee continentale câştigate în perioada 1960-1982, sub numele de Daugava.

Echipa covăsneană va evolua în Grupa A a Euroligii, alături de Fenerbahce Istanbul (Turcia), Beretta Famila Schio (Italia), Valencia (Spania), LDLC Asvel Feminin (Franţa), AZS UMCS Lublin (Polonia), Casademont Zaragoza (Spania) şi Diosgyori VTK (Ungaria).

Publicitate
banner we radio