Sport

Sepsi-SIC a câştigat medalia de bronz în Campionatul Național de handbal junioare 2

Sepsi-SIC a câștigat medalia de bronz în Campionatul Național de handbal junioare 2 (U17), în urma turneului final, care s-a disputat la finalul săptămânii trecute la Satu Mare. În grupe, tricourile alb-verzi au câștigat cu Știința București (34-20) și cu CSȘ Bacău (40-24), pierzând în fața lui CSM București (26-30), prima înfrângere a sezonului.

A urmat un pas greșit în semifinale, 19-30 contra lui CSȘ2 Baia Mare, probabil cea mai modestă evoluție a echipei pe parcursul ediției 2020-2021 a campionatului, adversarul impunându-se fără emoții, dar și o victorie în finala mică, 26-24 cu Potaissa Turda, care a adus medalia de bronz la Sfântu Gheorghe.

Publicitate

„Avem bucuria câștigării primei noastre medalii, avem și mâhnirea că am sperat mereu la un loc în finală. E un punct de plecare. Analizăm și lucrurile bune și cele mai puțin reușite din ultimii doi ani și de aici trebuie să continuăm construcția începută. Personal, mulțumesc conducerii pentru tot ceea ce se întâmplă aici, mulțumesc tuturor celor implicați și le mulțumesc fetelor! A fost un pas, vor urma alții, cu siguranță înainte”, a declarat antrenoarea Carmen Cartaș la finalul sezonului.

Clasamentul turneului final de junioare 2: 1.CSȘ2 Baia Mare, 2.CSM București, 3.Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, 4.Potaissa Turda, 5.CSȘ Bacău, 6.Corona Brașov, 7.CSM Bacău, 8.Știința București.

În primele opt din țară și la U19 și la U17

După un an în care echipele de handbal ale Sepsi SIC nu au putut participa la turneele finale de handbal din cauza faptului că toate competițiile au fost anulate, în primăvara lui 2020, sezonul actual a adus calificări în ultima fază a campionatului atât la junioare 1, cât și la junioare 2. Astfel, la U19 Sepsi-SIC s-a clasat pe locul cinci, în urma turneului final găzduit în luna mai de orașul Turda, iar la U17 s-a alez cu bronzul de zilele trecute, de la Satu Mare.

„Am încheiat sezonul competițional 2020/2021 cu handbalistele junioare ale Sepsi SIC. O perioadă plină de neprevăzut, cu multe trăiri, emoție, tristețe, bucurie, lacrimi, satisfacție, iar în final rezultatele nu au întârziat să apară. Ambele echipe s-au calificat la turneele finale valoare, în primele opt echipe din România. Junioarele 1, la Turda, au fost clasate pe locul 5, iar junioarele 2, într-un turneu cu echipe foarte puternice, organizat la Satu Mare, s-au clasat pe locul 3, obținând medalia de bronz. Nivel tehnic ridicat, sportive valoroase la ambele competiții, rezultate care confirmă munca în handbalul juvenil. Felicit din tot sufletul sportivele, antrenorii, staff-ul, le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de noi și vă asigur că nu ne vom opri aici! Țelul nostru este victoria, iar sloganul nostru este «când crezi că nu mai poți, continuă”, a precizat Sorin Popica, coordonatorul secției de handbal a Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Șapte fete la loturi, în această perioadă

Sepsi SIC are șapte sportive convocate la loturile naționale, în această perioadă, după încheierea sezonului intern.

Diana Șușnea se află la Năvodari, cu selecționata de tineret, în pregătirea Campionatului European (8–18 iulie, în Slovenia), iar Anamaria Grigore și Lavinia Florea sunt la Constanța, alături de reprezentativa de junioare, care se pregătește de asemenea pentru „Euro” (5-15 august, în Muntenegru).

Nu în ultimul rând, Andra Banu, Denisa Pavel, Maria Demeter și Andreea Vălean se antrenează la Venus, cu lotul national de „handball beach”, care va juca de asemenea la Campionatul European (1-12 iulie, Bulgaria).„În baschetul feminin, se dă ora exacta la Sfântu Gheorghe, tindem să ajungem o forță a țării și în handbal feminin. Am început să punem bazele în urmă cu doi ani, de atunci a trecut o perioadă plună de peripeții, dar am reușit să trecem peste obstacole. Constructia nu a luat sfârșit, mergem mai departe, o luăm treptat, dar deja am început să arătăm că vom conta în viitor. Avem niște fete extraordinare, care lucreaza cu antrenoare la fel de bune și un staff care încearcă să ofere totul pentru continuitate și pentru a ajunge, treptat, cât mai sus. Roadele muncii se văd și prin fetele convocate la loturile naționale, cărora le urăm success! La anul vom fi mai bine, mai sus!”, a afirmat Istvan Rusz, managerul sportiv al grupării alb-verzi.

Publicitate
Publicitate
banner we radio