Sport, Ştiri locale

Sepsi SIC a câştigat, din nou, Cupa României la baschet feminin

Echipa de baschet feminin Sepsi SIC din Sfântu Gheorghe a câştigat duminică, la Braşov, a doua Cupă a României consecutivă, după victoria de anul trecut pe teren propriu.

În weekendul 6-7 februarie, echipa antrenată de bosniacul Zoran Mikes a jucat un baschet aproape perfect, învingând detaşat atât pe CSU Alba Iulia în semifinala de sâmbătă (65-45), cât şi pe gazdele de la Olimpia Braşov, de care au trecut cu un categoric 87-49 (21-18, 21-12, 22-14, 23-5) într-o finală care a fost echilibrată doar în primul sfert.

Din nou, cea mai bună marcatoare pentru Sepsi-SIC a fost Tyaunna Marshall (21 de puncte), urmată de Chucky Jeffery (15) şi Annemarie Părău (13).

De menţionat că în afară de Melania Kokovay, care nu a fost introdusă în joc, toate celelalte 11 jucătoare de la Sepsi-SIC şi-au trecut numele pe tabela cu marcatoare, lucru foarte rar întâlnit la un asemenea nivel.

După partidă, antrenorul Zoran Mikes a declarat: \”Sunt foarte mândru de echipa mea. Azi am jucat chiar ca o echipă. Toate jucătoarele au răspuns extraordinar şi chiar dacă am început mai slab meciul, cred că întreaga echipă a găsit energia să lupte împreună. Cred că am arătat astăzi că avem o inimă mare, un caracter uriaş şi am meritat în totalitate această victorie. Sunt fericit pentru ceea ce s-a reuşit, sunt încântat de joc. Au meritat să câştige de o asemenea manieră, ne-am pregătit foarte bine şi sunt extrem de fericit.\”

Luni, 8 februarie, are loc tot la Braşov şi spectacolul anual al baschetului feminin – All Star Game. În selecţionata Nord au fost votate şi 7 jucătoare de la Seps-SIC. Detaliile despre All Star Game le găsiţi >>> AICI <<<

În Liga Naţională de baschet feminin, sezonul regulat s-a încheiat cu Sepsi-SIC pe primul loc, doar 2 înfrângeri în 20 de partide. Urmează meciurile din play-off şi, sperăm, primul titlu de campioni pentru echipa din Sfântu Gheorghe.


\"Sepsi \"Sepsi

 

Publicitate
banner we radio