Sport, Ştiri locale

Sepsi-SIC a câştigat Cupa României la baschet feminin

Campioana ultimelor trei sezoane şi liderul la zi al campionatului şi-a respectat statutul de favorită şi a câştigat duminică seara finala Cupei României la baschet feminin, după un meci mult mai greu decât se aşteptau fanii din Sfântu Gheorghe.

Sepsi-SIC a început bine finala cu CSM Satu Mare, conducând cu 11-4, însă o relaxare prematură le-a adus pe oaspete în avantaj cu 18-11. Meciul a devenit apoi o cursă de urmărire pentru Sepsi pentru recuperarea diferenţei de pe tabelă, însă la pauza mare CSM Satu Mare conducea cu 34-28.

În sfertul al treilea Sepsi a mai recuperat 3 puncte din diferenţă, iar suporterii sperau la un nou trofeu la Sfântu Gheorghe.

Sfertul patru a fost unul al nervilor, de ambele părţi, cu multe faze dure şi două eliminări la Satu Mare pentru 5 greşeli personale (Huţanu şi Mandache).

Sepsi-SIC a câştigat ultimul sfert cu 24-17, reuşind astfel o victorie uriaşă cu 69-65 care a declanşat bucuria în Arena Sepsi, pentru cele câteva mii de suporteri prezenţi la meci.

Căpitanul lui Sepsi, Annemarie Gödri-Părău a fost declarată jucătoarea finalei, cu 23 de puncte marcate, primind trofeul din partea Federaţiei Române de Baschet.
Au mai jucat Ildiko Nagy 4 p, Renata Kovacs, Kristina Higgins 11 p, 9 rec, 1 pd, Marina Solopova 12 p, 7 rec, 3 pd, Anca Şipoş 2 p, 4 rec, 4 pd, Jovana Pasic 6 p, 2 rec, 1 pd, Nora Demeter 2 p, Angelika Slamova 9 p, 2 rec, 1 pd, Peyton Alexis Whitted.

Publicitate
banner we radio