Sport

Sepsi OSK şi-a aflat adversara din Cupa României la fotbal

Miercuri a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din 16-imile de finală ale Cupei României la fotbal.

Echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a făcut parte din a doua urnă, iar în urma tragerii la sorţi va evolua împotriva CSU Craiova.

Publicitate

Programul şaisprezecimilor Cupei României, conform tragerii la sorţi care a avut loc azi la Casa Fotbalului:

CFR Cluj – AFC Botoşani

CS U Craiova – Sepsi OSK

ACS Poli Timişoara – ASU Poli Timişoara

Poli Iaşi – FC Argeş

Astra Giurgiu – Concordia Chiajna

FCSB – Sănătatea Cluj

FC Viitorul – CSM Şcolar Reşiţa

Dinamo – Aerostar Bacău

Dacia Unirea Brăila – Juventus Bucureşti

CS Mioveni – ACS Petrolul

FC Voluntari – Hermannstadt

Gaz Metan Mediaş – Metaloglobus Bucureşti

ASA Tg. Mureş – Unirea Slobozia

CS Afumaţi – UTA Arad

Chindia Târgovişte – Academica Clinceni

Ştiinţa Miroslava – “U” Cluj

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

A patra schimbare, introdusă

Echipele participante în ediţia 2017/2018 a Cupei României vor putea efectua o a patra schimbare dacă partidele intră în prelungiri. “În faza naţională, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. În sezonul 2017-2018 este permisă efectuarea unei a 4-a înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare”.

Modificarea a fost efectuată după ce FIFA, prin intermediul IFAB, a ales Federaţia Română de Fotbal să testeze sistemul cu patru înlocuiri, aşa cum şi în Anglia, începând din acest sezon, în unele competiţii, se va testa sistemul ABBA de executare a loviturilor de departajare, sistem ce a fost încercat deja la Campionatul European Under 17 din Croaţia.

Publicitate
Publicitate
banner we radio