Sport, Ştiri locale

Sepsi OSK s-a calificat în finala Cupei României la fotbal

Sepsi OSK s-a calificat în finala Cupei României la fotbal pentru a doua oară în ultimii trei ani, după ce a învins în ambele manşe ale semifinalei pe Universitatea Craiova (2-1 la Sfântu Gheorghe, 1-0 în returul de joi din deplasare).

Sepsi OSK s-a calificat în finala Cupei României, după un meci foarte bun și spectaculos în deplasarea cu Universitatea Craiova, pe care a bătut-o cu 1-0, după ce s-a impus și în tur. În finală, Sepsi va da peste FC Voluntari, pe noul stadion din Giulești. Finala va avea loc joia viitoare, pe 19 mai.

Publicitate

Meciul a început cu o fază la care Sepsi a cerut penalty în minutul 4, însă arbitrul nu a acordat nimic. Peste 5 minute, oltenii au dat replica prin transversala lui Crețu. Dumitrescu a prins apoi un voleu spectaculos, cu exteriorul, dar portarul a avut o paradă la fel de bună. Prima repriză a continuat sub semnul echilibrului, cu ocazie mare a lui Ivan, iar la cealaltă poartă, Pigliacelli a ieșit la timp și a prins centrarea lui Dimitrov.

Pe finalul primei reprize a avut loc a doua fază controversată, dar de această dată Craiova a cerut penalty. Aganovic a irosit ultima șansă a primei părți, singur cu portarul.

În repriza secundă, același Aganovic nu a nimerit ținta, iar apoi Ștefănescu a avut o oportunitate bună. Și Tudorie a ratat o șansă singur cu portarul, iar apoi Ivan și-a bătut joc de o fază promițătoare.

Golul a venit în minutul 66 și l-a marcat Ștefănescu, după o acțiune personală. Au urmat apoi două ocazii ale Craiovei, prin Koljic și Vătăjelu.

Finalul a fost cu mulți nervi, când Aganovic a fost eliminat, deși era pe bancă, iar apoi oltenii au rămas și ei fără Bancu, care a primit și el roșu după ce l-a lovit cu capul în piept pe un jucător de la Sepsi.

Marius Ștefănescu, eroul lui Sepsi în semifinalele Cupei. “Salvăm sezonul”

Marius Ștefănescu (23 de ani) a reușit să înscrie în ambele meciuri pentru Sepsi. Mijlocașul de bandă speră ca echipa lui să compenseze ratarea calificării în play-off-ul Ligii 1 prin câștigarea Cupei României.

“A fost un meci greu, știam ce ne așteaptă aici. Mă bucur că am făcut față și am reușit să ne calificăm în finală. Așa este, am înscris și în tur, și în retur, mă bucur că mi-am ajutat echipa. Cred că am jucat excelent și în tur, și în retur și am meritat să ne calificăm.

Știam că ei au avut un meci greu, dar și noi am avut un meci greu cu Chindia. Am făcut un meci perfect azi. Noi ne-am dorit să ajungem în finala Cupei, sper să o câștigăm de această dată.

E o finală deschisă, pe un stadion nou. Sper să fie stadionul plin și să ne bucurăm de fotbal, iar cel mai bun să câștige. Eu zic 100% că, dacă reușim să câștigăm Cupa, salvăm sezonul”, a spus Marius Ștefănescu.

Robert Ilyeș, după ce Sepsi s-a calificat în a doua finală a Cupei în 3 ani: “Suntem obligați să o câștigăm”

“Sunt incredibil de fericit pentru băieți, pentru spiritul grupului, pentru tot ce am făcut anul acesta. Este meritul lor, au jucat ca o echipă, și-au dat viața pe teren și este o victorie meritată.

E munca lui Mister, el a făcut primul 11, el antrenează, iar noi îi suntem alături și la bine și la greu. Sperăm să revină cât mai repede alături de noi.

Meciul a fost la discreția noastră, am avut o ocazie mare și în prima repriză, prin Aganovic. În repriza a doua au pus presiune, ne-au băgat un pic în jumătatea noastră, dar am fost organizați și ne-am regrupat, ne-am dedublat, am reușit să marcăm golul victoriei.

Încă nu putem să ne declarăm fericiți, mai avem un hop. Vrem să terminăm pe locul 8 și ne putem gândi și la finala Cupei. Trebuie să o câștigăm. Am scos doar echipe de primă ligă și merităm să câștigăm Cupa. Sperăm să jucăm în Conference League.

Voluntari e o echipă care a meritat să intre în play-off, o echipă masivă, au forță, dar va fi un meci deschis. E o finală pe teren neutru, joc la a doua mea casă, acest oraș merită și suntem obligați să-i facem pe suporteri fericiți, jucăm a doua finală în 3 ani”, a spus Robert Ilyeș, care a venit la conferință în locul “principalului” Cristiano Bergodi, suspendat.

Foto: Facebook Sepsi OSK / Răzvan Păsărică

Publicitate
banner we radio