Sport

Sepsi OSK recunoaşte superioritatea liderului Juventus: „A meritat victoria! Pentru noi e o înfrângere ruşinoasă”

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a pierdut, sâmbătă, scor 1-3, derby-ul etapei a 25-a împotriva liderului Juventus Bucureşti. Echipa covăsneană avea mari speranţe înaintea jocului din Capitală, însă la faţa locului a fost de nerecunoscut.

Încurajată de un grup destul de numeros de suporteri veniţi de la Sfântu Gheorghe, Sepsi a fost condusă de Juventus încă din primele minute ale jocului. Alexandru Zaharia (7) l-a învins pe Niczuly cu o reluare din voleu, fără preluare, la colţul scurt. Jucătorii lui Opriţa au continuat să domine jocul şi au trecut în alte câteva rânduri pe lângă majorarea scorului, însă, cu toate acestea, cei care au punctat au fost covăsnenii, fix înainte de pauză. Issa a fost agăţat în careu de Morariu, arbitrul a dictat penalty, iar Attila Hadnagy (44) l-a executat cu sânge rece pe Relu Stoian.

Publicitate

În partea secundă, Juventus n-a avut emoţii în a reveni repede în avantaj şi a punctat prin Remus chipirliu (55), care a urmărit mingea respinsă greu de Niczuly la o lovitură liberă a lui Băjenaru. Scorul final a fost stabilit de Vasile Buhăescu (82), după o fază controversată, la care asistentul a dictat gol. Atacantul tocmai introdus pe teren a reluat cu capul într-o minge centrată din lateral, Niczuly a respins, însă tuşierul Romică Bîrdeş a acordat gol, considerând că mingea a depăşit linia porţii. În urma protestelor de la acest gol, portarul Niczuly a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.

„O înfrângere ruşinoasă, Juventus a meritat victoria! Am făcut nişte greşeli copilăreşti şi adversarul a profitat. Pot să spun că a fost poate cel mai modest meci al nostru din acest sezon. Ne-am pregătit, dar nu am reuşit să facem mai nimic pe teren. E un duş rece şi trebuie sa strângem rândurile. Sper să vedem şi alţi jucători că marchează, nu doar pe Hadnagy, dar el ştie cel mai bine să ajungă la poartă şi profită cam de fiecare dată. Urmează un joc acasă cu Satu Mare, echipa care vine după ce a pierdut acasă cu Afumaţiul, deci ne aşteaptă un meci foarte dificil. Mai sunt meciuri de jucat, nu putem spune că avem deja o calificată, chiar dacă Juventus s-a detaşat, dar e principala favorită”, a declarat, la radio Sport Total FM, antrenorul echipei Sepsi OSK, Valentin Suciu.

„Am pierdut o bătălie, dar mergem mai departe! Dar am câştigat o galerie cum rar se vede în fotbalul nostru! O galerie superbă, cu fairplay şi cu inima mare!”, a scris Laszlo Dioszegi, finanţatorul echipei din Sfântu Gheorghe, pe pagina sa de Facebook, mai spunând şi că după o victorie în etapa următoare cu Olimpia „atunci totul va fi bine!”.

Sepsi OSK a căzut o poziţie în clasament după înfrângerea din Colentina, pe locul 4 acum, cu 44 de puncte, cu unul mai puţin faţă de UTA Bătrâna Doamnă şi FC Braşov (ambele cu 45 de puncte după 23 de meciuri jucate). Totuşi echipa covăsneană are un meci mai puţin disputat faţă de celelalte echipe. Juventus are 54 de puncte şi tot 22 de meciuri disputate.

Articol scris de Marius ANGHEL pentru liga2.prosport.ro

Foto: Marian ILIE (Mediafax Foto)

Publicitate
Publicitate
banner we radio